Sport

Hyllet Andresson etter den viktige seieren

Viking slo Strømsgodset i Drammen for første gang siden 2007 og den store helten ble på mange måter hardt prøvede Axel Oskar Andresson (22).

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Den storvokste stopperen hadde ikke vært heldig i sine tidligere kamper etter at han kom tilbake fra langtidsskaden, men mot Godset så han plutselig ut som en million i nykomponert spann med Henrik Heggheim. Duoen virket å utfylle hverandre nærmest perfekt, mens kaptein Viljar Vevatne ga laget en helt annen trygghet defensivt på høyre back.

– Vi følte det var den rette kampen å ta disse grepene mot en slik motstander. For Axel var det perfekt med masse dueller i feltet. Da kunne han rense unna med sin rekkevidde i feltet og ryddeegenskaper, sier trener Bjarne Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Slik var Strømsgodset-Viking

Perfekt kombinasjon

– Er ikke Bjarne Berntsen-kopien Heggheim og den duellsterke sluggeren Andresson nærmest en perfekt kombinasjon av typer?

– Jo hvis de funker som dette er det en veldig god kombinasjon. Så var det veldig kjekt for Axel å få en så god kamp. Han har ikke vært like heldig i de han har fått etter skaden. Men nå begynner han å framstå som den spilleren han var før skaden. Vi har sett det på trening også. Han er en vinnerskalle, sier Berntsen.

Drammen 20200822. 
Vikings trener Bjarne Berntsen i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Viking.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kontrastene er store for islendingen. Det er ikke mer enn en drøy uke siden han sang ut om at han kanskje burde vurdere et utlån for å få spilletid.

– Det så ikke bra ut for meg, nei! Så endret alt seg med dette. Fotball er rart slik. Ting skjer så fort. Så er jeg skrudd sammen slik at jeg alltid gir hundre prosent for laget jeg er i. Jeg stortrives her og vil alltid bidra med mitt beste. Så syns jeg at det var velfortjent at jeg fikk en god kamp nå og at laget var så gode, sier islendingen til RA.

– Oppgjøret virket jo nesten som skapt for deg og dine beste kvaliteter?

– Ja, fullstendig. Det var masse innlegg som traff hode mitt hele tiden. Jeg kunne bare feie unna.

– Samarbeidet med Heggheim virket også bra?

– Det klikket hundre prosent mellom oss på direkten, sier Andresson.

Var rolig

Viking viste seg for øvrig fra det gode hjørnet i Drammen lørdag. Laget var strålende ut over i første omgang og burde ledet til pause.

Etter hvilen ble det mer Hawaii-preg. Begge lag hadde sine sjanser, men det var i det store og hele helt greit at Viking tok tre etterlengtede poeng.

– Var du redd da dere ikke scoret på de store sjansene før pause?

– Faktisk ikke. Jeg satt med en god følelse. Strømsgodset skapte veldig like. Jeg tenkte at vi før eller siden måtte score. Det var nesten utrolig at Fredrik Torsteinbø ikke gjorde det på sin sjanse. Han er normalt veldig god på hodet, sier Berntsen – som til slutt fikk se et selvmål og et Joe Bell-mål avgjøre.

Viking levde likevel farlig i periode ut over sine egne gode muligheter. Maigaard headet blant annet i tverrligger på nærmest blankt mål, Hove skjøt i stangen og Godset ble muligens snytt både for en straffe etter hands fra Torsteinbø og et rødt kort for felling som siste mann av Pereira.

– Den til Pereira mener jeg var grei. Han tar både ball og mann. Men så ser jo jeg dette med Viking-øyne. Ikke Godset-øyne, sier Bjarne Berntsen – og lar det skinne gjennom at det kunne blitt dømt på den.

Venstresiden herjet

Samme Pereira var for øvrig ofte involvert offensivt i det Viking skapte. Venstresiden med ham og Zymer Bytyqi var strålende og herjet tidvis i kombinasjoner med Fredrik Torsteinbø og Veton Berisha.

– Det var også planen å angripe dem på den siden. Litt av tanken med å flytte Torsteinbø opp på midten var også at han skulle vinne duellene i luften slik at de kunne sette i gang spillet sitt der, sier trenerveteranen.

– Hvor lettet er du etter denne seieren?

– Jeg er først og fremst fornøyd med at vi vinner. Nå har vi tre kamper på rad uten tap. Når vi holder nullen tar vi som regel tre poeng. Vi scorer nesten alltid, sier Berntsen.

Treneren, som har vært under press i det siste fra omgivelsene, erkjenner likevel det åpenbare nå som Viking er halvveis i seriespillet.

– Vi kan ikke si oss fornøyde med vårsesongen – selv om vi vant denne. Dette nivået må vi holde i hver kamp framover. Minst. Så kommer det en knalltøff kamp allerede i neste runde hvor Molde kommer på besøk, sier Berntsen.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Strømsgodset – Viking 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 Jack Ipalibo (selvmål 74), 0–2 Joe Bell (90).
Marienlyst, 200 tilskuere.
Viking (4–3–3): Arild Østbø 5 – Viljar Vevatne 5, Henrik Heggheim 6, Axel Andrésson 7, Adrian Pereira 6 (Joe Bell i 3 min.) – Fredrik Torsteinbø 6, Kristoffer Løkberg 6, Ylldren Ibrahimaj 5 – Yann-Erik de Lanlay 5 (Rolf-Daniel Vikstøl i 12 min.), Veton Berisha 6 (Tommy Høiland i 1 min.) og Zymer Bytyqi 7 (Sebastian Sebulonsen i 1 min)
Strømgsgodset (4–3–3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik, Niklas Gunnarsson (Kreshnik Krasniqi i 30 min.), Sondre Fosnæss Hanssen, Nicholas Mickelson – Johan Hove, Ipalibo Jack (Marcus Mølvadgaard i 10 min.), Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Halldor Stenevik i 10 min.)
Gule kort: Moses Mawa, Kristoffer Tokstad og Kreshnik Krasniqi, Strømsgodset.
Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK

Mer fra Dagsavisen