Sport

Hun er Vikings ansikt utad

NAVN I NYHETENE: Om du først kommer deg inn dørene til SR-Bank Arena under pandemien er som regel Tromsø-kvinnen Siw Therese Tårnes (39) det første ansiktet folk møter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem:  Siw Therese Tårnes (39)

Hva: Administrasjonsmedarbeider hos Viking. Har selv spilt fotball i 1. divisjon, har en bachelor i marin bedriftsledelse og er singel mamma med en datter på seks år.

Hvorfor: Tårnes er på mange måter klubbens ansikt utad – spesielt i koronatiden.

– Du er eneste kvinne i Vikings administrasjon – hvordan er det?

– Det er veldig kjekt. Gruppen er jo seg selv uansett, men de tar godt vare på meg. Jeg føler ikke at jeg har kjent på at jeg er den eneste jenta her på huset. Så har jeg heller ikke tenkt så mye på det – uten om at folk utenfra ofte nevner det.

– Så det er et tema?

– Kun hos folk utenom Viking. Her er jeg på mange måter «en av gutta».

– Hva er arbeidsoppgavene dine i Viking nå?

– Alt mulig! Jeg følger opp alle selgere og kontakter. Mest økonomi i markedsavdelingen. Så hjelper til der det trengs både når det kommer til sesongkort og mot privatmarked. Skal jeg ramse opp alt blir det en lang liste.

– Du er på mange måter ansiktet utad i Viking som den som åpner dørene nå i koronatiden – og den første folk som skal inn på stadion møter?

– Ja. Det har blitt litt sånn i korona. Både i forhold til den settingen og i forbindelse med kampene.

LES OGSÅ: Ønsker Viking inn i "superliga" med Celtic og Rangers

– Hvor lenge har du vært ansatt?

– Jeg begynte 1. september 2019. Så jeg fikk med meg det supre halvåret i fjor før pandemien kom.

– Er du fotballinteressert selv?

– Ja! Jeg har spilt fotball siden jeg var 13 år. Så spiller jeg fortsatt litt, men ikke i år. Jeg er med i Brodd. Det er ikke noen stor satsing mer.

– Hvilket nivå har du vært på?

– Jeg har spilt opp til 1. divisjon, så jeg kan offsideregelen.

– Hva er bakgrunnen din?

– Jeg kommer sånn cirka fra Tromsø   og flyttet hit i 2007. Foreldrene mine har bodd i Flekkefjord siden 1998. Jeg var siste i familien som kom etter ned sør. Av utdanning har jeg noe så «fint» som bachelor i marin bedriftsledelse. Det er egentlig økonomi, administrasjon og markedsføring. Tidligere har jeg jobbet i oljen og på Actionball. Så hadde jeg halvannet år i Karibia på Den dominikanske republikk i studietiden. Blant annet for å lære spansk.

– Hva finner du på utenom jobben i Viking?

– Jeg har en jente på seks år som jeg har 50 prosent. Det blir mye mammating den uken. Så blir det jobb, fotball og venner utenom.

 – Hva tror du om Viking neste år?

– Jeg har troen! En god følelse på gutta som er her. Både trenere og spillere. En veldig fin gjeng. Samholdet og viljen til å jobbe for hverandre er stor. Det som har skjedd i høst vil vi se mer av. Så står jeg over tabelltips. Det er jeg dårlig på.

– Merket du også godt bråket rundt Bjarne Berntsens avskjed godt?

– Jeg hadde et par sinte telefoner hvor jeg ble skjelt ut. Internt var det god tone. Så hadde jeg også noen kamper å arrangere.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er ganske mye, men at de jeg bryr meg om har det bra. Da har jeg ro i sjelen.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det blir vel noen festligheter.

– Hvem var din barndomshelt?

– Jeg hadde flere. Steve McManaman var en av de store da jeg var ungdom. Roberto Carlos ble det da jeg ble degradert fra ving til back. Det var bare fotballhelter.

– Hvilken bok har betydd mest?

– En av dem som har gjort sterkest inntrykk er «Hva skal vi med stjerner nå?» avtidligere Lyn-trener Espen Olafsen.

– Hva ville du demonstrert mot?

– Vold og overgrep mot barn.

– Noe du misliker ved deg selv?

– Å herlighet! Skal vi begynne der? Jeg er vel som alle andre jenter. Har mine gode dager og dårlige. Listen kan være både lang og kort.

– Noe du angrer på?

– Ikke sånn at jeg angrer, men jeg tenker noen ganger på hva som hadde skjedd om jeg hadde tatt andre valg. Ikke noe jeg absolutt skulle skrudd tiden tilbake på. Alle valgene har ført meg hit og jeg er lykkelig.

– Hvem ville du stått fast i en heis med?

– Jeg tror faktisk jeg hadde valgt min beste venninne som er Katarina Higson. Da hadde det ikke vært så nøye om det hadde tatt litt tid da.

Mer fra Dagsavisen