Hoppet av glede etter ekte cupbombe

Camilla Herrems glis gikk nesten rundt da Sola regelrett knuste Storhamar og sikret plass i NM-semifinalen.

Bilde 1 av 2

Med imponerende 33–28 over Storhamar blir det i morgen bestemt om det blir Vipers, Fana eller Fredrikstad som blir motstander på bortebane i kampen om plass i cupfinalen.

– Dette var virkelig noe å juble for! Helt fantastisk. At vi reiser oss etter en slik 1. omgang er bare helt suverent, sier Camilla Herrem til RA.

Trener Steffen Stegavik har sett sitt Sola ta stadige steg i år, men at dette var en bombe var han ikke i tvil om.

– Det er bare å se på oddsen. De var store favoritter. Storhamar taper kun for Vipers serien, sier en storfornøyd Stegavik.

Kom skjevt ut

For Sola kom faktisk litt skjevt ut og lå under med 3–7 før de begynte å våkne litt til etter ti minutter spill i Åsenhallen. Laget kom seg til to mål bak, men det var også det nærmeste de kom før pause.

Selv om Sola yppet seg var Storhamar hele tiden litt større, litt sterkere og litt skarpere.

– Jeg var likevel ikke bekymret. Vi hadde seks-syv stangskudd og ble kontret på. Det handlet egentlig om å skru til forsvaret og stanse dem i overgangene, sier trener Steffen Stegavik.

Det gjorde Sola til gagns – i en smått episk andreomgang.

Strålende etter pause

Etter hvilen startet hjemmelaget meget friskt og spiste inn mål på mål.

Forsvarsarbeidet var nøkkelen for overraskelseslaget i norsk håndball denne sesongen. Det var bunnsolid. Anført av Martha Barka var det kort og godt stengt.

Storhamar skjøte raskt alvoret og tok timeout etter 11.30 i omgangen. Da var stillingen 20–21.

Så misbrukte Camilla Herrem muligheten til å utligne, før hun gjorde det på en kontring etter snaue 14 minutter.

Der og da var det game on i Åsenhallen. Drømmen om cupfinale levde i aller høyeste grad.

Hjemmelaget malte på videre og tok ledelsen for første gang ikampen ved Maja Magnussen med 13 minutter igjen å spille.

Sola stanset ikke der. Anført av et publikum i ekstase, og en Steffen Stegavik som lignet mest på en sprettball på sidelinjen, kjørte de på videre.

Da det gjensto syv minutter satte Kristiane Knutsen inn 28–25 – og Sola så seg aldri tilbake. Sensasjonen var et faktum.

Camilla Herrem mener dette står fram som én av de to beste opplevelsene som Sola-spiller.

– Dette og da vi slo Larvik med mål i siste sekund er de beste opplevelsene, slår hun fast.

En annen nøkkel spiller var Marthine Wolff – som både leverte strålende i forsvar og i angrep.

– For en kamp! Helt fantastisk å være en del av dette, sier hun.

Wolff er ikke i tvil om at forsvaret var nøkkelen.

At de faktisk tok seg av Storhamar, som knapt taper i ligaen, mener hun heller ikke var tilfeldig. Sola er blitt så gode.
En av nøklene til det er nettopp forsvaret – anført av Martha Barka. Både Camilla Herrem og Steffen Stegavik trakk henne fram som banens ener.

– Hun får altfor lite skryt fordi hun ikke scorer mål. Etter at jeg kom inn som trener har hun vært suveren. Hun er bare så klok, sier Stegavik.

Når semifinalene trekkes onsdag håper selvsagt Sola å unngå suverene Vipers.

– De har to rekker med landslagsspillere. Alt annet enn Vipers, sier Herrem.

– Men det blir bortekamp på oss i semifinalen uansett ettersom Fredrikstad gikk videre, slår trener Stegavik fast.
Uansett lever drømmen om cupfinale videre.

Kvartfinale, NM kvinner
Sola- Storhamar 33–28 (12–16)
Åsenhallen, 200 tilskuere
Sola: Esmeralda Fetahovic, Johanna Fossum, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø, Malin Holta 5, Martine Wolff 6, Frøydis Seierstad Wiik, Maja Magnussen 6, Kristiane Knutsen 5, Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 4, Martha Barka, Emilie Andreassen Hamre, Hege Holgersen Danielsen 2, Camilla Herrem 5.
Toppscorer Storhamar: Tonje Enkerud 6
Utvisninger: Sola 1x2 min. Storhamar 1x2 min.
Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen