Sport

Høiland om å miste semifinalen: – Blir mye verre å se det fra tribunen

Viking må klare seg uten mannen for de store anledningene.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det blir mye verre å sitte og se på og ikke kunne bidra. Det er kamper som dette du trener for hver dag, sier Tommy Høiland til RA.

Onsdag kveld må han sitte på tribunen og bite negler når Viking møter Ranheim til semifinale i cupen foran et mer eller mindre fullsatt SR-Bank Arena.

Høiland har blitt kjent for å dukke opp når Viking trenger det som mest. Bjarne Berntsen har tidligere beskrevet ham som en mann for de store anledningene, en som trives jo mer det koker på tribunen og banen.

Men strekken på baksiden av låret er ikke leget. Dermed blir det sannsynligvis Benjamin Källman på topp mot Ranheim.

LES OGSÅ: To år siden nedrykket: – Klubben måtte så langt ned at folk åpnet hjertene sine igjen

– Jeg elsker anledninger som dette, men samtidig har vi vist at det er tjue andre som også gjør det, sier Høiland.

– Hvor tungt er det å miste en semifinale på hjemmebane?

– Utrolig kjipt. Men jeg skjønte tidlig at den ville ryke. Nå får jeg bare gjøre jobben i gymmen og håpe jeg rekker en eventuell finale.

Vanskelig uttak

Bjarne Berntsen kunne ellers velge fra en skadefri tropp da han plukket ut startelleveren som skal kjempe om plass i cupfinalen 2019. Viking-treneren legger ikke skjul på at han gjorde et veldig bevisst valg da han hvilte mange spillere i tapet mot Kristiansund i helgen.

Først etter kampen onsdag vil det vise seg om det var verdt det.

– Å ta ut laget til denne kampen var veldig vanskelig. Et par posisjoner var det steintøff konkurranse om, sier Berntsen.

Mer fra Dagsavisen