Sport

Høiland har ikke gitt opp å starte på Ullevaal

Etter to måneder på sidelinjen var Tommy Høiland (30) endelig i full trening tirsdag på Kåsen. Han håper det ikker er for sent.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking har nå for alvor skrudd inn siktene mot cupfinalen og trente tirsdag på en spesialpreparert gressmatte på Kåsen.

Der var også Vikings toppscorer med for fullt for første gang på lang tid.

– Det er to måneder siden jeg fikk strekken nå. Så lenge har jeg ikke vært skadet siden jeg kom til Viking. Faktisk ikke siden jeg ble påkjørt av en bil og brakk foten for 15 år siden. Egentlig har jeg vært lite skadet i min karriere, sier en sprudlende Høiland til RA.

LES OGSÅ: De vil ta inn over 20 billettmillioner i år

Källman leverer

I hans fravær har finske Benjamin Källman stort sett bekledd den midtre plassen i angrepet. Mot RBK søndag scoret han. Finnen har tre mål på ni kamper i serien. Dessuten har han scoret i cupen.

Likevel har ikke Høiland gitt opp tanken på å starte cupfinalen. Det til tross for at det er mindre enn to uker igjen og det faktum at han mangler kamptrening. Måltyven håper på et Lasarus-aktig comeback i siste liten.

– Jeg har trent enormt bra fysisk i skadeperioden. Faktisk tror jeg aldri formen har vært bedre. Jeg kjenner meg veldig lett.

Ikke gitt opp

– Er formen slik at du kan starte en finale?

– Jeg skulle alltids klart å pine ut 120 minutter uansett jeg, men det hadde vært godt med litt kamptrening først.

Det håper han å få mot Brann søndag. Så begynner for alvor krigen om startplassene på Ullevaal. Han frykter ikke at toget er gått. At han er blitt for seint spilleklar. Samtidig var han redd for det da han slo strekken opp igjen underveis.

– Jeg har ni mål på 17 starter denne sesongen. Det gir et snitt på over et halvt mål per kamp. Så får Bjarne Berntsen avgjøre hvem av oss som skal starte i cupfinalen. Det er klart jeg har lyst til å spille den kampen.

Samtidig innser Høiland at det ikke bare er å vandre inn igjen i et velfungerende Viking-maskineri. Timingen på skaden kunne knapt nok vært verre.

– Merker dere at det begynner å nærme seg cupfinale på kampen om plassene på laget nå?

–  Det har vært enorm kamp om plassene hele sesongen på trening. Mye av suksessen vår i år handler også om at vi hele tiden pusher hverandre på trening, slår Høiland fast.

Spesielpreparert bane

Viking og Høiland trener for øvrig på Kåsen fram til cupfinalen nå. I alle fall dersom det ikke blir frost. Da har de planen klar for et opphold i utlandet.

Vikings banemester Ivar Alstadsæther har jobbet med å gjøre grasmatten så god som mulig i over en måned allerede og resultatet så meget bra ut.

Ut i fra at det snart er desember var den meget grønn og fin. De siste ukene er den gjødslet, tromlet og det er kjørt sand på banen.

Foreløpig er den ikke klippet ned like lavt som Ullevaal, men matten er neppe langt unna det Brann vil tilby i siste serierund søndag.

Så får eventuelt Bjarne Berntsen og trenerteamet i Viking gi beskjed om de vil ha det helt ned til Ullevaal-nivå den siste uken før finalen.

Mer fra Dagsavisen