Sport

Historisk NM-gull

Stavanger Roklubb kom hjem fra NM med åtte medaljer.

Følg RA Sporten på Facebook!

For Stavanger Roklubb ble det totalt to gull, to sølv og fire bronsemedaljer under NM i roing på Årungen Rostadion i helgen.

Emma Dahl, Amalie Høie, Kristine Tønnessen, Caroline Østbø, Elsa Størseth Andreassen, Sofie Woetmann Bore, Stine Floen og Marie Grøsfjeld sikret gull i åtter for kvinner. Det er første gang klubben har tatt gull i åtter for kvinner, i den 126 år gamle historien.

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Bytyqi snakke om framtiden

Det ble også gull for Caroline Østbø i singelsculler for kvinner i juniorklassen. Hun var også med på sølvlaget i dobbeltfirer med Marie Grøsfjeld, Kristine Tønnessen og Amalie Høie. Hun tok også bronse i toer uten styrmann med Marie Grøsfjeld.

– Til tross for at det har vært en helt spesiell sesong, hadde vi også i år satt oss klare mål for NM. Stavanger Roklub hører absolutt med i norgestoppen i roing og det fikk vi også i bekreftet på en svært tydelig måte på Norgesmesterskapet, sier hovedtrener i Stavanger Roklub, Edd Hillstad, i en pressemelding fra klubben,

LES OGSÅ: Viking-treneren var ikke nådig

I klassen para singlesculler tok Ragnhild Myklatun Jacobsen sølv, og i herrenes juniorklasse tok Per Størseth Andreassen bronse i NM-finalen. Han tok også bronse i dobbeltfirer sammen med Mathias Grøsfjeld, Martin Nikolai Ortiz Tegle og Jørgen Helliesen Frøystein.

LES OGSÅ: Erstattet keeperhelten og vant

Mer fra Dagsavisen