Sport

Herrem kan slå bestenoteringen hun selv var med på – for 15 år siden

Camilla Herrem (34) og Sola har åpnet sesongen enormt bra. Hun åpner opp om endringene for laget som har gått fra nedrykksstrid til medaljekamp.

Følg RA Sporten på

Et­ter syv kam­per av se­son­gen lig­ger Sola an til å slå sin beste plas­se­ring noen­sin­ne.

Ca­mil­la Herrem var med da Sola sik­ret sjet­te­plas­sen i 2004/05-se­son­gen, som er klub­bens høy­es­te se­rie­plas­se­ring noen gang på øver­ste nivå.

Nå er laget på tred­je­plass, og har kun de ube­sei­re­de lage­ne Vi­pers og Stor­ha­mar for­an seg. Det er langt bedre enn for­ven­tet.

– Det­te er dritgøy. Jeg had­de tenkt at vi kom til å lig­ge på 6.–8. plass, sier Herrem til RA.

Se­son­gen et­ter den his­to­ris­ke plas­se­rin­gen dro hun som 20-år­ing til By­åsen, og de­bu­ter­te på lands­laget sam­me år.

– Kan dere slå den beste plas­se­rin­gen noen­sin­ne for laget?

– Alt er mu­lig. Spil­ler vi som nå er vi van­ske­li­ge å slå, sier Herrem.

Hun er­kjen­ner at me­dal­je er noe som ikke har vært gjen­nom ho­det skik­ke­lig, ennå.

– Jeg har ald­ri tenkt på det. Det har hand­let mye om å ikke rykke ned i min tid, men nå har vi fått en bedre start på se­son­gen, sier Herrem.

LES OGSÅ: Knuste Byåsen og fortsetter medaljekampen

Fa­vo­rit­ter?

Selv om Sola har pres­tert godt er hun ikke kom­met der at hun ser på laget som fa­vo­rit­ter før kam­per ennå.

– Jeg ten­ker ald­ri at vi er det, egent­lig. I mitt hode er vi ald­ri det. Jeg hus­ker godt for­ri­ge se­song, og se­son­gen før det. Det er man­ge som tar an­svar, jeg er utro­lig stolt over hva vi har pres­tert, sier en sei­ers­lys­ten Herrem.

I 2017 var hun til­ba­ke i Sola, og ble med klub­ben ned i 1. di­vi­sjon. Der vant Sola alle kam­pe­ne, med Scott Har­ring­ton som tre­ner. For­ri­ge se­song var Sola til­ba­ke på øver­ste nivå. Halv­veis i se­son­gen had­de Sola to po­eng, og Mika Nur­mi tok over laget i no­vem­ber. Den­ne se­son­gen er fa­si­ten ti po­eng, et­ter kun syv kam­per.

LES OGSÅ: Positive signaler for Sola

End­rin­ger

De red­det plas­sen, og nå er kon­tras­te­ne enor­me. I lø­pet av som­me­ren har det kom­met inn noen spil­le­re, fles­te­par­ten av dem lo­ka­le. Det er også end­ret på tre­ner­si­den, da Herrems ek­te­mann Steffen Stor­mo Ste­ga­vik kom inn som ny ho­ved­tre­ner. Med seg på si­de­lin­jen har han sin tid­li­ge­re lag­ka­me­rat Kje­til Aa­ne­stad, som as­si­stent­tre­ner.

Herrem gir duo­en mye av æren for snu­ope­ra­sjo­nen, som på en som­mer har fått Sola fra å være i ned­rykks­stri­den til me­dal­je­kamp.

– Hva har skjedd?

– Jeg tror det var at Steffen kom med en plan for både for­svars- og an­greps­spil­let vårt. Vi har en plan for alt, sier Herrem. 
På tre­ning er det også en for­skjell å spo­re.

– De kre­ver mye av spil­ler­ne. Steffen har jo bak­grunn som play­ma­ker, så han job­ber mye med de­tal­je­ne i spil­let. Kje­til er flink med for­svars­ar­bei­det, sier Herrem.

Nå har Sola kamp­fri til nes­te ons­dag, da ven­ter 1. di­vi­sjons­laget Bæ­rum i cu­pens fjer­de run­de. Kam­pen spil­les i Åsen­hal­len.

LES OGSÅ: Vil se grisespill i Åsenhallen

Fakta:

Sola Håndballs plasseringer på øverste nivå:
1998/99: 7. plass
1999/00: 9. plass
2000/01: 7. plass
2001/02: 9. plass
2002/03: 9. plass
2003/04: 9. plass
2004/05: 6. plass
2005/06: 11. plass
2010/11: 9. plass
2011/12: 10. plass
2012/13: 11. plass
2015/16: 9. plass
2016/17: 8. plass
2017/18: 10. plass
2019/20: 10. plass

Kilder: Wikipedia og altomfotball.no

LES OGSÅ: Går fra dekket bord

Mer fra Dagsavisen