Herrem: – Dette er mer enn imponerende

At Norge fredag spiller om plass i VM-finalen mener Camilla Herrem (33) er svært imponerende.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norge har slitt med store skadeproblemer i forkant av mesterskapet. Selv om ekspert Ole Erevik har kalt Thorir Hergeirsson feig som ikke sikter høyere er Herrem klar i talen før semifinalen mot Spania. Dette henger ganske så høyt på hennes mesterskapsskala.

– Det er en annen type mesterskap vi har spilt nå, med tanke på hvor mange i laget som sitter hjemme med skader. Det er snakk om ganske så viktige spillere også. Jeg synes dette er mer enn imponerende, sier Herrem til NTB.

LES OGSÅ: Norge til VM-semifinale

20 år siden første

For øvrig var det torsdag 20 år siden Norges første VM-gull i 1999. Herrem er veldig klar for nummer fire – selv om det kanskje skulle være litt overraskende.

– Det er det vi vil. Det er det vi går for nå. Alt annet er feil å si. Nå er det bare å være forberedt på Spania. Vi kjenner dem også godt og vet hva som kommer.

LES OGSÅ: Drømmedag for Norge i VM

Mot ny avtale

Den Klepp-baserte landslagssjefen Thorir Hergeirsson er også i ferd med å forlenge avtalen i disse dager.

– Vi har noen små avklaringer som må gjøres, og de må han svare på. Vi er i en prat om en kontrakt han kan være fornøyd med, sier den norske håndballpresidenten Kåre Geir Lio til NTB.

Den nye avtalen kommer til å løpe til og med OL 2024. De lekene går i Paris.

Signalene fra begge hold er at avtalen spikres noen uker etter VM. Da vil Hergeirsson ha hatt en ferie etter en intensiv måned med forberedelser og kamper.

Herrem er full av lovord om treneren.

– Han har vært i landslaget snart 20 år. Jeg syns han gjør en god jobb. Han er en fin mann og en fin trener. Det er alltid godt å ha en trener man kan snakke med og som man har «connection» med. Han er dedikert. Alltid klar til trening og kamp. Thorir har gjort veldig mye bra både med Marit (Breivik) og Mia (Hermansson Högdahl). Så tror jeg han syns det er like kult som oss.

Med seier i semifinalen er Norge garantert OL-plass. Det står høyest på Herrems liste. VM i Brasil i 2011 kommer etter.

– Det var lenge siden sist gull. Så var det mitt, og mange av de andre spillernes, første gull. De to setter jeg veldig høyt.