Sport

Her skal Viking gjøre unna de siste øktene før finalen

Viking har fått ja fra Stavanger kommune og flytter nå igjen på seg for den siste oppladningen før cupfinalen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Trener Bjarne Berntsen inspiserte i går Ullevaals matte i forbindelse med Fotballfesten – hvor han selv fikk Kniksenprisen. Da fikk han konludert.

– Ullevaal er veldig bra. Diskusjonen har vært hva som ligger nærmest på forhold. Kåsen, med så mye regn som er meldt, er tung. Så var jeg innom Stavanger stadion for å kikke mandag. Den er veldig fin, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Denne historien går pappa Thomas aldri lei av å fortelle Adrian

Velvillighet fra kommunen

Viking var da kjappe med en forespørel om å få åpnet banen som egentlig har vært stengt en stund. De ville heller ikke ødelegge Kåsen fullstendig til neste år.

– Vi møtte velvilje fra kommunen – som egentlig hadde stengt den for en tid siden. De forsto vårt behov mot finalen og var positive. Nå får vi trene på den ut uken, sier Berntsen.

Dermed flytter klubben til sitt gamle hjem for å lade opp til finalen.

– Vi trener der onsdag, torsdag og fredag om det ikke blir ekstremt med regn. Alternativet er kunstgress på SR-Bank Arena om det skjer, sier Berntsen.

Han peker på at underlaget er veldig fast på gamle stadion.

– Den var en mellomting mellom Ullevaal og Brann stadion.

Viking planlegger å trene rundt 13.00. Dette for å komme nære kamptidspunktet på Ullevaal søndag. Finalen starter 13.15.

Klubben drar til Oslo lørdag.

Vikings treninger vil være åpne som vanlig.

– Det blir "buisiness as usual". Vi føler ikke behov for å stenge. Så regner vi ikke med at media filmer når vi terper dødballer. Laget vil det bli spekulasjoner om uansett mot en cupfinale. Det kan vi uansett ikke gjøre noe med.

– Du frykter ikke spioner fra FKH på tribunen på stadion?

– Nei. Jeg er overhodet ikke redd for det. De driver ikke med slikt. Det er like utenkelig som at vi skulle sende noen opp til Haugesund for å spionere. Jostein Grindhaug og jeg er altfor like der. Vi er altfor opptatt av fair play til å finne på slikt, sier Berntsen.

Gruer seg for å skuffe flere

Han forteller at det kun er Adrian Pereira som er usikker. Han skal trene onsdag eller torsdag etter planen.

– Gjør dere noe ekstra mot spillerne for å skjerme dem for trøkket som kommer?

– Nei. Vi ønsker at ting skal være så normalt som det kan. Både i forhold til måltid, reise og treninger. Så vil man kjenne trøkket på Ullevaal uansett. Det kan du ikke snakke dem bort i fra.

Berntsen kan ha med 18 spillere i kamptroppen søndag. Han vet at noen vil bli ekstremt skuffet med en så stor og bred stall – som på toppen av alt nesten er skadefri.

– Dette blir veldig vanskelig. Både i forhold til troppen og selve laguttaket. Men sånn er det. Dette er jobben til en trener. Du må ta de tunge tingene også. Så må det håndteres rett. Vi er en gruppe her. Det personlige må legges bort i en slik setting, sier årets Kniksen til RA.

Mer fra Dagsavisen