Sport

Her er Viking-festene i Oslo denne helgen

Cupfinale er fest. Like mye som selve kampen for mange. Ut over Viking-Haugesund på Ullevaal er det flere Viking-arrangement for det som fort blir over 10.000 tilreisende siddiser i hovedstaden denne helgen.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

• Det største arrangementet i helgen, sett bort fra finalen, er definitivt Vikings cupfinaleshow i Oslo Spektrum.

Klubben skulle opprinnelig holde dette i Rockefeller, men etter å ha blitt utsolgt på to minutter leide de Spektrum.
– Spektrum er nå satt opp med tanke på rundt 5000 gjester, men det er fortsatt ledige plasser. Vi kommer også til å selge billetter i døren, sier markedssjef Kjartan Salvesen i Viking til RA.

Kapasiteten i storstuen er på 8000.

LES OGSÅ: Her skal Viking gjøre unna de siste øktene før finalen

Stavanger-fest

Dette showet vil ikke bare bli en Viking-fest, men også i stor grad en Stavanger-fest.

Av artister kommer Stavangerkameratene, Leif og kompisane, Kriminell Kunst & Isabell, Frode Rønli og andre. Morten Abel stiller også skal blant annet dra til med «Tore Tang» og «Me to går alltid aleina».

Av gjester som dukker opp er Benny Lennartsson, Erik Thorstvedt, Thomas Pereira, Aslak Sira Myhre og Mímir Kristjánsson – på toppen av spillerne.

At salget av billetter til showet har stanset litt opp mener Salvesen har litt med at det er en grense – samtidig som Viking ikke har trykket på mer med info grunnet serieavslutningen.

– Men vi håper så mange som mulig dukker opp. Dette blir en opplevelse for livet og det legges mye ressurser i det, sier han.

Salvesen tror også mange flere vil dukke opp når de finner ut at de ikke kommer inn på byens utesteder med supporterutstyr.

– Det er vår erfaring. Da er det bedre å være seg selv blant sine egne.

Showet i Spektrum starter 19.00.

• Fotballforbundet hadde også lagt opp til et arrangement med FanZone i hovedstaden som i større grad inkluderte familier og de yngste.

Etter at Spektrum kom i spill – med egen alkoholfri familiesone – bestemte de seg ifølge Eirik Bjørnø i Viking for å droppe dette. Behovet var dekket.

• Viking skal samtidig ha offisiell etterfest på Rockefeller. Her lokkes det også med flere lokale artister fra 21.00.

– Vi har nå solgt rundt 1000 billetter her. Grensen har vi i utgangspunktet satt på 1350. Det vil også være mulig å kjøpe billetter i døren til det er fullt, sier Salvesen.

LES OGSÅ: Denne historien går pappa Thomas aldri lei av å fortelle sønnen Adrian

Viking Oslo inviterer

• På toppen av Vikings offisielle arrangementer har også supportergrupperingen Viking Oslo et større arrangement på utestedet Brygg fra 11.00 til 17.00.

Her blir det klassiske Viking-øyeblikk på storskjerm, mediepanel, Goggen og Lennart, Trygve Wiese og Q & A med Erik Thorstvedt og Erik Pedersen.

– Vi venter smekkfullt hus. De 650 plassene ryker raskt, skriver arrangørene i en e-post.

Alt overskuddet fra dette arrangementet går til supporteraktivitet hos Hordene. Det er 18-års aldersgrense.

Viking Oslo har også et lukket arrangement på Trafalgar fredag kveld for inviterte der Erik Nevland, Thomas Pereira og Erik Fuglestad er blant gjestene. Arrangementet er utsolgt.

• Etter cupfinalen søndag er også utestedet Brygg, som ligger i Storgata, forberedt på innrykk av Viking-supportere – selv om det ikke er et organisert arrangement med program som lørdag.

LES OGSÅ: Han skal dømme cupfinalen

Mer fra Dagsavisen