Sport

– Hel­dig­vis spil­ler vi kamp raskt et­ter en slik smell

Steffen Land­ros Sand­nes Ulf gikk på sitt før­s­te tap fredag. Re­van­sje­lys­ten er stor når se­rie­to­er Ran­heim kom­mer til Øs­ter Hus Arena mandag.

Følg RA Sporten på

Fredag tapte Sandnes Ulf 4–0 bor­te mot bunn­laget Strøm­men. Tre­ner Steffen Land­ro er glad for at nes­te kamp kom­mer raskt, selv om mot­stan­de­ren er Ran­heim. Et av tre lag som ryk­ket ned fra eli­te­se­ri­en i fjor.

– Hel­dig­vis spil­ler vi kamp raskt et­ter en slik smell. Vi vet at det er laget som har sett ster­kest ut til nå i OBOS-li­ga­en som ven­ter oss. Det blir en kjekk ut­ford­ring, vi gle­der oss vel­dig. Vi må spille års­bes­te for å ta po­eng mot Ran­heim. Det er en opp­ga­ve vi gle­der oss vel­dig mye til, sier Land­ro til RA.

Ni­vå­et for års­bes­te er høyt. De ly­se­blå har slått fle­re topp­lag den­ne se­son­gen.

LES OGSÅ: Mener Ulf ble knallhardt straffet

Over­ras­ken­de

Sand­nes Ulf går inn i kam­pen som nummer fire på ta­bel­len. Den gode se­rie­star­ten har over­ras­ket man­ge. I tre­nings­kam­pe­ne fikk Sand­nes Ulf sva­ke re­sul­ta­ter, og tap­te fle­re gan­ger mot blant an­net EIK fra nivå tre.

Da se­ri­en ble spar­ket i gang var det ikke lett å kjen­ne igjen de ly­se­blå fra tre­nings­kam­pe­ne. Ulf-tre­ne­ren job­ber i et lang­sik­tig per­spek­tiv, men fot­ball er fersk­va­re hvor re­sul­ta­ter gjel­der. Han fø­ler selv at pro­sjek­tet har gått ras­ke­re fram­over enn han selv had­de tenkt.

– Hva had­de du sagt om noen for­tal­te deg før se­song­start at det skul­le spil­les topp­kamp mot Ran­heim i sju­en­de se­rie­run­de?

– Da had­de jeg sagt at jeg sy­nes pro­sjek­tet har gått litt for fort. Jeg viss­te at vi had­de mye å jobbe med, og at det er mye som må ut­vik­les. Jeg sy­nes vi er langt for­an skje­ma. At vi al­le­re­de er et topp­lag gle­der meg vel­dig. Det er over­ras­ken­de. Det kjek­kes­te er at alt det gode lig­ger for­an oss. Vi har så mye mer å kom­me med når vi får re­la­sjo­ne­ne til å sit­te bedre og blir mer sam­spilt som lag, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Må vente på protestsvar

«Rets»

Mot Strøm­men var Mag­nus Ret­si­us Grødem flyt­tet fram i ba­nen, som spiss. Bryne-gut­ten har vært blant Sand­nes Ulfs beste spil­le­re den­ne se­son­gen. Med den fryk­te­de høy­re­fo­ten har han nær­mest av­gjort kam­per på egen hånd med fri­spark fra 20–25 me­ter. Han står med fire mål på de før­s­te seks se­rie­kam­pe­ne. Land­ro er usik­ker på hvor­dan han kom­mer til å bru­ke «Rets» i topp­opp­gjø­ret mot Ran­heim.

– Han spil­ler, men vi må se om det blir som spiss el­ler midt­ba­ne­spil­ler, sier Land­ro.

LES KOMMENTAR: En helt ny mental tøffhet i Sandnes Ulf

Ny spil­ler fra eli­te­se­ri­en

Et­ter fre­da­gens kamp ble det også klart at Sand­nes Ulf hen­ter en ny spil­ler, fra eli­te­se­ri­en. Ad­nan Hadzic kom­mer på lån fra Start.

21-år­in­gen kan be­kle fle­re rol­ler på midt­ba­nen, og er ak­tu­ell til Ran­heim-kam­pen.

Han står med én kamp for Start i eli­te­se­ri­en den­ne se­son­gen. I 2018-se­son­gen fikk han 16 kam­per på øver­ste nivå for sør­lands­klub­ben.

LES OGSÅ: Ulf forsterket laget

Mer fra Dagsavisen