Sport

Heggheim med ny kontrakt

Viking sikrer seg midtstopperen ut 2023-sesongen.

Følg RA Sporten på

Viking-spiller Henrik Heggheim (19) signerer i skrivende stund kontrakt med Viking ut 2023-sesongen.

– Den første kontrakten jeg fikk var for å vise at klubben hadde tro på meg. Nå har jeg bevist at jeg har nivået inne, og de er villige til å satse videre på meg, sier Henrik Heggheim til RA.

Den forrige kontrakten var på halvannet år, men nå legges det til to år.

Unggutten har væt i Viking helt siden han var liten. Han har gått gradene i klubben og vært kaptein på flere av ungdomslagene opp gjennom årene.

LES OGSÅ: Dette er Vikings nye forsvarsbauta

Imponert

Denne sesongen har midtstopperen tatt Eliteserien med storm.

Etter at Runar Hove måtte av banen med skade mot Mjøndalen i tredje serierunde har Heggheim gjort plassen til sin egen.

Axel Oskar Andresson og Rolf Daniel Vikstøl er for øyeblikket blant utfordrerne til midtstopperplassen. De har blitt henvist til benken, fordi 19-åringen har spilt så bra som han har gjort.

– Det er veldig stort og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har alltid gått på stadion og fulgt laget tett. Å få bekreftelsen på at klubben har troen på meg er veldig kjekt, sier Heggheim.

Selv om Heggheim bare er 19 år er roen i spillet noe som kjennetegner forsvarsspilleren best. Han er flink med ballen i beina og kan slå langpasninger bedre enn de fleste midtstoppere. Han har også vært en av Vikings mest stabile spillere denne sesongen.

Les også: Om debutanten (19): – Prikkfri debut

Mange om beinet

Runar Hove er fremdeles skadet. Når han er tilbake vil unggutten få enda mer konkurranse om en plass i startoppstillingen.

Dersom Heggheim klarer å fortsette storspillet slik han har gjort nå, kan midtstopperplassen bli et luksusproblem. Da kan Viking-trener, Bjarne Berntsen, potensielt ha fem spillere som kan bekle rollen. Den kampen er Heggheim klar for å ta.

– Det er ingen som er fast på laget. Man må alltid prestere, og det må jeg fortsette med for å beholde plassen, sier Heggheim.

LES OGSÅ: Var på full vei mot tre poeng – så vartet Torsteinbø opp med gavepakke til AaFK

Mer fra Dagsavisen