Sport

Hard start for tidligere Viking-spiller

Det blir tøft for den tidligere mørkeblå når tysk bundesliga sparkes i gang igjen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Julian Ryerson og hans Union Berlin får en meget tøff oppgave når 1. Bundesliga starter opp igjen til helgen. På 17. mai tar de imot serieleder Bayern München.

– Det blir store kamper fra start. Jeg gleder meg veldig til å møte Bayern. Vi vet at vi er gode hjemme. Vi var gode mot Dortmund (3-1-seier i august) og vet at vi kan være det mot Bayern også, sier Ryerson til NTB.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Nå trenger Norge en idrettsminister

Han ser fram til å starte opp igjen på selveste nasjonaldagen, 17. mai, med hjemmekamp mot serieleder Bayern München, etter litt over to måneder uten fotball. Union Berlin ligger på 11.-plass med 30 poeng.

– Det var veldig godt å få det bekreftet, etter at det har vært mange spekulasjoner her og der. Dette blir noe helt annet enn å trene sju og sju og ikke kunne være i nærheten av hverandre, sier Ryerson.

LES OGSÅ: Slik skal Berntsen få Viking i form til seriestart

– Hvordan ser de neste dagene ut, fram mot oppgjøret mot Bayern?

– Nå blir det fullt kjør. Vi er på treningsleir et stykke unna for å forberede oss best mulig til kampen. Vi kommer til å ha noen dager med dobbeltøkter, men det blir normalt, sier Ryerson.

1997-modellen gikk fra Viking til den tyske klubben i juli 2018. Denne sesongen har det blitt ti kamper i Bundesliga – to kamper fra start og åtte korte innhopp.

I løpet av 41 dager, fra serien starter igjen 17. mai, til siste kamp 27. juni, skal Union Berlin spille ni kamper. Det blir hardt, forteller Ryerson.

– Det er en situasjon vi må forholde oss til. Vi må være forberedt på et hardt kjør fremover, men jeg tenker ikke så mye over det. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt. Det blir hardt, men alle har samme utgangspunkt.

Mer fra Dagsavisen