Sport

Har spilt for begge lagene: – Hadde vært morsomt å spille

Oilers-le­gen­den Peter Lorentzen var med på å spille Rög­le opp til SHL. Nå skal han se sine to siste klub­ber i CHL.

Følg RA Sporten på Facebook!

Un­der ons­da­gens trek­ning i Cham­pi­ons Hockey League (CHL) sto Oilers og Rög­le igjen som de siste lage­ne. Mø­tet blir mel­lom to klub­ber som har be­tydd mye for Peter Lorentzen.

– Jeg tenk­te det var litt kult. Det er synd at jeg ikke spil­ler leng­re, for de kam­pe­ne had­de vært mor­som­me å spille. Rög­le har vært bra i det siste. Det blir tøff en tøff mot­stan­der. Jeg må nok opp på tri­bu­nen og se på, sier Lorentzen til RA.

Han var med på å spille Rög­le opp til SHL i 2008. Et­ter én se­song i SHL for klub­ben i de grøn­ne drak­te­ne ble Oilers hans en­de­des­ti­na­sjon. Der spil­te han i ti år før han la opp vå­ren 2019.

LES OGSÅ: Oilers trakk svensk topplag

«Ho­ckey­by»

Rög­le hol­der til i Än­gel­holm, som lig­ger nord i Skå­ne. Det er 42.000 inn­byg­ge­re i det Lorentzen be­skri­ver som en «ho­ckey­by».

– Det er ikke noen stor by, men det er vold­som ho­ckey­in­ter­es­se. Un­der opp­ryk­ket til SHL sto hele byen på ho­det. Det er et vold­somt en­ga­sjert pub­li­kum. Det blir noe å bry­ne seg på. Vi får håpe at Oilers får opp­le­ve en full hall der. De har en stå­tri­bu­ne som pleier å være full. Der er det bra liv, mim­rer Lorentzen.

LES OGSÅ: Dette sa Oilers-sjefen før trekningen

Da klub­ben ryk­ket opp ble hal­len to­tal­re­no­vert, og fram­sto som helt ny. Catena Arena har en til­sku­er­ka­pa­si­tet på 5045.

– Det var litt spe­si­elt. Et­ter den siste kam­pen strip­pet de isen, så var ny hall klar til nes­te se­song. En del av byg­get sto igjen. Det fram­sto som en helt ny hall, sier Lorentzen.

LES OGSÅ: Slik blir veien videre for Oilers

Den svenske klub­ben har en spe­si­ell re­la­sjon til norsk is­ho­ckey. Tid­li­ge­re Frisk As­ker-spil­ler Cam Ab­bott tre­ner laget, suk­sess­bac­ken Craig Schira spil­te i Frisk As­ker i 2012/13-se­son­gen, og ny­lig for­lot eks-Stor­ha­mar Kodie Curran klub­ben. Sist­nevn­te har sig­nert NHL-kon­trakt med Ana­heim Ducks, som Es­pen «Sham­po» Knutsen spil­te for i 1997/98-se­son­gen.

– Du vur­de­rer ikke å gå i gang med som­mer­tre­nin­gen for å bli med?

– Det toget har gått. Nå skal jeg hel­ler kose meg og se på. Det er en kamp det had­de vært mor­somt å spille. Had­de jeg fort­satt vært ak­tiv had­de jeg vir­ke­lig sett fram til opp­gjø­re­ne, sier Lorentzen.

Den tid­li­ge­re is­hoc­key­spil­le­ren fra Halden er fort­satt bo­satt i Stavanger, og job­ber nå som re­gi­on­an­svar­lig i Nip­pon Ga­ses.

LES OGSÅ: Dette gjør spillerne som forlot Oilers i 2019

En­kelt for fan­sen

Oilers’ sports­di­rek­tør, Pål Hau­ka­li Higson, er for­nøyd med at det ble en svensk klubb.

– Det er ab­so­lutt et av lage­ne vi sy­nes er spen­nen­de å møte, sier Higson til RA.

Det er fort­satt man­ge usik­ker­hets­mo­men­ter rundt gjen­nom­fø­rin­gen, som blant an­net rei­se­re­strik­sjo­ner og pub­li­kum. Der­som det åp­nes for til­sku­e­re vil det bli den enk­les­te bor­te­tu­ren for fan­sen i klub­bens CHL-his­to­rie.

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med den nye landslagsbacken til Oilers

Mer fra Dagsavisen