Sport

Har ikke gitt opp håpet om full sesong

Nå må også NFF Rogaland (fotballkretsen) permittere. Likevel lever håpet om å spille en full fotballsesong i bredden og lavere divisjoner for fullt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Toppfotballen i Norge vil ikke starte før 23. mai, men kretsleder Erik Løland har fortsatt et berettiget håp om at breddefotballen kan komme i gang alt til 1. mai.

NFF Rogaland (fotballkretsen) har ikke slått fra seg tankene om å spille en fullverdig serie i lavere divisjoner og i den aldersbestemte fotballen.

– Vi har ikke slått fast at det blir med halv serie. 3. divisjon og oppover håndteres av NFF sentralt og de hadde behov for en mer langsiktig avklaring. Hva som skjer i bredden avventer vi nå til regjeringen kommer med sine neste beslutninger om videre restriksjoner, sier Løland til RA.

Kretsen jobber med et scenario hvor alt starter opp 1. mai. Kommer de ikke i gang da vil høst sannsynlig halv serie, med oppstart etter sommerferien, bli neste mulighet. Kretsen håndterer aldersbestemt fotball, samt herrefotballen fra 4. divisjon og ned og lavere divisjoner for kvinner.

– Så får vi se. Går ikke det er det trist, men vi må forholde oss til det. Så ønsker vi å være klare for å komme i gang på så kort varsel som mulig. Det er det medlemmene våre ønsker.

Løland ser for seg at risikoen for smittespredning uansett er mindre i den delen av fotballen kretsen håndterer. Folkemengdene er åpenbart små sammenlignet med hva som er tilfellet i toppfotballen.

– Jeg tenker også at mulighetene for å gjennomføre er større med mindre forsamlinger. Åpner skolene igjen er en nok ikke langt unna med vanlige treninger. Vi har vært ekstremt lojale til tiltakene. Så er det fortsatt myndighetene som styrer når, sier Løland.

Dermed lever fortsatt håpet om å få fullført en hel fotballsesong her lokalt.

LES OGSÅ: Kretsen forbereder alle scenarioer

Kretsen må permittere

Samtidig har også den økonomiske krisen rundt koronaviruset også rammet kretsen. Permitteringsvarsler er sendt ut til alle og Løland forteller at dette først trer i kraft etter 14 dager for dem.

– Vi kunne ikke forsvare å ha så mange på jobb, erkjenner han.

Kretsen har nå rundt elleve hele årsverk.

– Dette blir en fortløpende vurdering, men jeg ser for meg at 50 prosent av staben permitteres i ulike prosenter. Så kan mye endre seg på to uker.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Ikke så galt at det ikke er godt for noe"

Tilskudd og klubbhjelp

Kretsen har så langt hatt sin fulle hyre med å være tro mot sin hovedfunksjon. De skal være til for klubbene i denne krisen. Nå har de gått ut med spørreundersøkelser for hvor klubbene rammes hardest og hvordan de kan hjelpes best.

– Det største problemet nå er hva de gjør rundt aktivitet. Så komme det økonomiske perspektivet. Arrangementer, permitteringer og krisepakker. Vi prøver også å gjøre en innsats for å kartlegge hva dette koster fotballen og bistå rundt krisepakkene, sier Løland.

Kretsen har også lagt ut mye info på sitt nettsted om hvor klubbene kan søke støtte. Flere fond og stiftelser har åpnet kontoene.

Så jobbes det også med å kunne framskynde utbetalingene av spillemidler.

Kretsen er også tydelige på at de ikke vil purre på klubber som ikke har råd til å betale faste utgifter til kretsen som kretskontingent og spillerutviklingsavgift. De vil også vurdere å halvere enkelte utgiftsposter.

Samtidig oppfordrer de alle medlemmer som har råd til å betale kontingentene sine som normalt.

LES OGSÅ: Dette er koronastatus i lokalfotballen

Mer fra Dagsavisen