Sport

Har en uke før kjøpsopsjonen løper ut

Finske Benjamin Källman scoret og var meget solid mot RBK. Nå har Viking én uke på seg til å ta et valg om hva de skal gjøre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Spissen, som i sommer debuterte for det finske A-landslaget, har vært en viktig brikke for Viking etter at han ble lånt ut fra Inter Turku i sommer.

Mot RBK scoret han et nydelig mål etter en flott stikker fra Johnny Furdal.

Angriperen fikk også vist at han kan være et konstant uromoment også mot meritterte stoppere som Gustav Valsvik og Tore Reginiussen. Finnen tok for seg i duellspillet mot de storvokste forsvarerne.

Kan ha is i magen

Etter kampen var Bjarne Berntsen meget godt fornøyd med det han hadde fått se av 21-åringen.

Han gjord en veldig god kamp i dag, sier treneren til RA.

Samtidig er nå også tiden for å gjøre et valg kommet.

Kjøpsopsjonen vi har med klubben hans løper ut 1. desember. Vi må finne ut om vi skal benytte oss av den før den tid. Så er det ikke slik at det ikke betyr at vi er interesserte om vi ikke benytter oss av den, sier Berntsen.

Har prutet før

Denne opsjonen er på noen millioner kroner og treneren vet samtidig utmerket godt at alt kan forhandles om i fotballens verden.

Det er godt mulig at prisen kan presses. Källman har vært god. Etter hvert har han vist prov på å være en skikkelig 4-3-3-spiss. Samtidig har ikke scoringene sittet så løst som mange nok hadde håpet. Tre mål på ti kamper gir neppe en eksplosiv prisvekst.

Det er i så fall ikke første gangen Berntsen gjør noe lignende. Viking hadde en klausul med Lyon med en fastsatt pris da Tord Salte ble hentet. Denne fikk Berntsen forhandlet ned.

Så gjenstår det å se hva Viking gjør i forhold til Källman som nok også fort vil være interessant for andre klubber.

Mer fra Dagsavisen