Sport

Håper han selv får sette sluttstreken

I 2019 hadde Iven Austbø sin kanskje beste sesong i karrieren. Neste måned blir han 35, men keeperen mener han nå er enda bedre fysisk rustet enn i fjor.

Følg RA Sporten på Facebook!

Randaberg-mannen går nå på sesong nummer 16 i toppfotballen og vet utmerket godt at han er på vei inn i den siste perioden som aktiv på høyt nivå.

Han har likevel et stort ønske i forhold til akkurat det.

– Forhåpentligvis kan jeg selv få bestemme når det er slutt. Nå har jeg lyst til å spille. Så få vi telle opp og finne ut om jeg har lyst og om Viking har lyst på mer, sier han til RA.

Hvor lenge han skal spille vet han ikke, men tankene om hva som skal skje etter karrieren har definitivt nådd Vikings keeper.

– Klart jeg tenker på det. Jeg tar også fag på BI. Økonomi. Det er gøy med tall. Hva det ender med til slutt vet jeg ikke. Jeg har kun fotball på min CV og ikke mye å falle tilbake på slik sett.

LES OGSÅ: Flere spillere ute med småskader

Føler seg yngst

Austbø er den klart eldste spilleren i Vikings tropp denne sesongen nå som André Danielsen har lagt opp. Det trives han veldig godt med.

– Jeg er desidert eldst, men føler meg yngst.

Fjoråret var en eneste lang opptur for Austbø. Han var et soleklart førstevalg i Viking og mange mente han kanskje var den aller beste keeperen i Eliteserien. Det hele ble også kronet med tittel som norgesmester på tampen av året. Han fikk en enorm oppreisning fra den mer rustne 2018-sesongen.

Austbø er ikke en type som lar nedturene påvirke seg for mye. Han vet at det går opp og ned i fotball. Det er en del av spillet.

– Du kommer ikke langt om du lar det påvirke deg.

Om 2019 var hans aller beste sesong er han likevel usikker på.

– Jeg var ganske bra i 2015 også. Som lag var det heller ikke helt ulikt. Vi ble nummer fem i serien og var svært nære å nå cupfinalen under Kjell Jonevret Så blir det selvsagt mer spesielt i fjor siden vi vant NM og var så langt nede som klubb før det.

Roser forsvaret

Han peker raskt på et godt forsvar når han skal forklare hvorfor han var så god. Dessuten var han stort sett skadefri og fikk trent godt gjennom året.

– Jeg er enda bedre trent i år. Kroppen er fin, slår han fast.

Denne sesongen må han nok en gang nullstille. Inn har Arild Østbø kommet. Han må prestere på samme nivå igjen for å sikre plassen – og eventuelt forlenge karrieren ut over denne sesongen.

– Det med konkurransen er ikke noe jeg har tenkt så mye på foreløpig. Det kommer nok mer når kampene går i gang. Jeg er mest opptatt av at en god lokal gutt er tilbake i klubben i Arild, sier Austbø.

Det som er sikkert er at Viking har det som virker som en solid keepertrio. Der er også Bjarne Berntsen klar i sin tale.

– Vi har egentlig tre veldig forskjellige keepertyper i tre forskjellige alderssegment. Jeg var godt fornøyd med den posisjonen i fjor og jeg er veldig godt fornøyd med hvordan det ser ut denne sesongen, sier Berntsen.

Viking har fortsatt ikke satt seg noen mål for sesongen. Iven Austbø er selv usikker på hvor de står, mener at det overordnede målet i bunn selvsagt må være å holde seg. Så får en bygge naturlig på det og den gode 2019-sesongen.

– Vi må bygge på alt det gode fra i fjor. Mentaliteten om å ta en kamp av gangen tror jeg er viktig. Så har alle selvsagt lyst til å vinne noe. Vi gjorde det i fjor, men det er ikke lett, slår han fast.

Mer fra Dagsavisen