Handball

Drømmedebut for Novak i VM: – Veldig stolt av henne

Sandnes-kvinnen Kristina Sirum Novak storspilte i DNB Arena da Norge knuste Grønland 43-11 i VM-åpningen. Etter kampen ventet ros fra lagvenninnen Camilla Herrem.

Kristina Sirum Novak fikk landslagsdebuten i fjor, men deltok for første gang i VM da Norge åpnet mesterskapet onsdag kveld. Det endte med fem mål for 23-åringen i overkjøringen av Grønland.

Etter kampen ble hun også kåret til kampens beste spiller.

– Det var veldig kjekt. Jeg har egentlig bare gått og ventet på å sette i gang. Vi møtte et lag som vi skal vinne mot, og vi gjorde det på en grei måte. Det ble bedre og bedre utover i kampen, sier Novak til RA.

At hun ble hedret gjør også noe med selvtilliten inn mot de kommende kampene i mesterskapet.

– Det er alltid stas, men det er et langt mesterskap. Jeg får en god følelse av det. Jeg må bare gjøre det beste ut av hver kamp, sier bakspilleren.

Herrem-skryt

Til daglig spiller hun for Sola, og lagvenninne og landslagsveteran Camilla Herrem tar fram superlativene etter Novaks VM-debut.

– Jeg synes hun gjennomførte det fint. Det var flere som gjorde det godt, men Kristina viste seg fram med gode skudd og pasninger. Det er utrolig viktig med assistene hun hadde ned til kant, sier Herrem – og legger til:

– Det er godt å se at Kristina spiller slik jeg vet hun kan fra Sola, og våger å gjøre det hun er god på. Hun spilte slik jeg kjenner henne. Jeg er veldig stolt av henne.

Se Norge på TV? Her er fullt program for VM i håndball.

Camilla Herrem

Med det andre målet i kampen bidro Herrem til en pangstart for håndballjentene i verdensmesterskapet på hjemmebane. Som en del av rulleringen ble det begrenset til én omgang og sju mål for landslagsveteranen.

Grønland i DNB Arena

Det sportslige var ikke noe særlig utfordrende, noe måldifferansen på 32 mål sier tydelig. Likevel var det entusiastiske spillere og supportere fra Grønland, som for første gang på 22 år deltar i VM.

– Det var fint å se idrettsgleden til spillerne, og supporterne deres var tidvis bedre enn Stavanger-publikummet. De sang og sto på da det var redninger og scoringer, sier Novak som en hyllest til landet med omtrent 56.000 innbyggere.

Grønland i DNB Arena

Nesten én prosent av innbyggerne på verdens største øy var i DNB Arena onsdag kveld. Tidligere i uken ankom et charterfly med 300 supportere Sola.

DNB Arena var kledd opp til fest, Herrem var godt fornøyd med det hun på forhånd fortalte Rogalands Avis skulle være verdens beste hjemmebane.

– Det synes jeg. Det var mer liv her nå enn vi har hatt tidligere, sier Herrem.

Stavanger-publikummet kan se fram til ny VM-kamp for Norge allerede fredag. Da er det Østerrike som er motstander klokken 20.30. De åpnet for sitt VM-program med en nervepirrende 30-29-seier mot Sør-Korea. Det avgjørende målet kom fra sjumetersstreken etter tiden hadde gått ut.


---

KAMPFAKTA

Håndball-VM, kvinner.

Norge – Grønland 43-11 (19-7)

DNB Arena, 4000 tilskuere.

Norge: Silje Solberg-Østhassel 1, Olivia Lykke Nygaard 1 – Maren Aardahl 3, Stine Skogrand 6, Stine Bredal Oftedal 1, Kari Brattset Dale 4, Kristine Breistøl, Vilde Mortensen Ingstad, Ingvild Bakkerud 2, Kristina Sirum Novak 5, Camilla Herrem 7, Sanna Solberg-Isaksen 3, Henny Ella Reistad 3, Emilie Margrethe Hovden 1, Maja Furu Sæteren 5, Thale Rushfeldt Deila 1.

Toppscorer Grønland: Ivalu Cecilie Bjerge 4.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min, Grønland 2 x 2 min.

Dommere: Mariana Garcia/Maria Ines Paolantoni, Argentina.

---



Mer fra Dagsavisen