Handball

Derfor mener Stegavik det passer godt å møte Vipers

Sola Håndball møter Vipers i Åsenhallen onsdag kveld og får blant annet med seg ny keeper.

Steffen Stegaviks kvinner tar imot de regjerende mesterne til kamp i Rema 1000-ligaen. Det blir første gang denne sesongen der Sola kommer til kampen som underdogs. Situasjonen har de selv skapt gjennom solide prestasjoner med tre strake bronsemedaljer i serien og to NM-sølv på tre forsøk.

– Det er godt å få en slik kamp. Vi kan faktisk slippe ned skuldrene, sier Sola-treneren til RA.

Vipers er ikke bare regjerende seriemestere, norgesmestere og sluttspillmestere. De vant også Champions League-finalen mot det ungarske laget Ferencvaros i juni.

Det er internasjonalt nivå på både spillerne som starter kampen og de som sitter på benken. Luksusen med bredde begynner Sola å få med flere gode spillere i stallen, men nivåforskjellen opp til Kristiansand-laget er enorm.

Hun spilte godt i cupkampen mot oss.

—  Steffen Stegavik om keeperlånet

Nærmere å slå Vipers?

Så langt har Sola vært nære å slå dem i ett av sju oppgjør etter Stegavik overtok. Han forteller selv at det er verdens beste lag som kommer på besøk.

– Vi skal prøve igjen. Det er vanskelig for oss når de kommer med fullt lag og vi ikke har det, sier han.

– Er dere nærmere å slå Vipers nå?

– Med fullt lag kunne vi sagt det. Nå stiller vi blant annet til keeperduellen med to keepere som totalt har fire kamper i Rema 1000-ligaen. I duell mot Katrine Lunde blir det ikke helt rettferdig. Men alt kan skje i en enkeltkamp, sier Stegavik.

Ny keeper

Hos Sola er Kristina Sirum Novak ei som i utgangspunktet ville vært viktig i en slik toppkamp. Hun har nylig fått skinnen av tommelen og har ifølge Stegavik ikke hatt en ordinær håndballøkt ennå.

– Kristina kan bli friskmeldt onsdag, men blir ikke klar til kampen, sier treneren.

Heller ikke på keeperplass blir laget forsterket med nykommeren Rikke Marie «Bobbo» Granlund. Hun har kun hatt én ordinær håndballøkt etter fødsel og driver fortsatt med opptrening.

– Kampen kommer akkurat for tidlig for henne, sier Stegavik.

Keeper Johanna Fossum er usikker til kampen med en hodeskade, noe som fører til at Sola tar i bruk samarbeidsavtalen med Ålgård. Derfor blir Ålgård-keeper Vilde Klaussen med i Sola-troppen mot Vipers.

– Hun spilte godt i cupkampen mot oss, sier Sola-treneren.

Samarbeidsavtalen med 1.-divisjonsklubben gjør at Sola kan disponere inntil tre forskjellige spillere fra Ålgård i løpet av sesongen. Med Klaussen inn mot Vipers har Sola fortsatt to spillere til de kan gjøre tilgjengelige til kamper i Rema 1000-ligaen gjennom vinteren og våren.

Onsdagens kamp starter klokken 18.15 i Åsenhallen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: