Handball

Sola skjøt bort muligheten for sensasjon

Sola og Kristiane Knutsen skjøt bort muligheten til å sjokkere mot Vipers på en kveld hvor forsvaret var meget bra. Det irriterte. Stort.

Sola — – Jeg føler at hvis det var en gang vi kunne gjort det så var det i dag, sier Kristiane Knutsen til RA.

Lagene fulgte hverandre til kvarteret var spilt før Vipers sakte begynte å dra ifra i målprotokollen. Det så ikke veldig bra ut for utsiktene for en storskalp da laget fra Kristiansand gikk opp til 12–7 med tre minutter igjen til pause.

Så fikk Sola noen marginer, og to utvisninger, i sin favør. Ledelsen ved halvtid ble kortet ned til 12–9 og håpet levde. En åpenbar grunn til det var det defensive med kun 12 innslupne på den første halvtimen. Det er ikke hverdagskost for Vipers, men heller ikke vanlig at Sola ikke makter å score tosifret på en omgang.

Martha Barka og Martine Wolff

Ett mål på 17 minutter

Sola fikk så en pangstart etter pausen og tok inn ytterligere to mål. Ett bak begynte publikum å ane eimen av en bombe mot laget som tapte sist i serien i 2019/2020 – og kun har avgitt et poeng siden det.

– Vi var meget gode til det var spilt 33 minutter, slår trener Steffen Stegavik fast.

Så sviktet det i angrep. Fullstendig. Fra det tidspunktet gikk Sola 17 minutter med kun én scoring. Vipers satte samtidig ni. Det meste handlet om stenger, tverrliggere, skudd på keeper og liten vilje til å ta de rette sjansene for Sola. Selv da trener Stegavik tok ut keeper, for å spille sju mot seks, kladdet det.

– Vi ble nok litt for feige, sukker Kristiane Knutsen.

– Hvorfor?

– Det er et godt spørsmål. Kanskje vi hadde litt for mye respekt?

Knutsen er klar på at det skal være gode muligheter for å vinne kamper hvor kun 25 mål går inn feil vei.

Hun mener dette uansett gir selvtillit inn mot søndagens kvartfinale i European League mot Thüringer. Når Sola kan ryste Vipers kan de ryste hvem som helst.

– Men jeg tror aldri jeg har vært med på en så lang periode med så svak uttelling som i dag, sier Knutsen.

Når det er sagt var Solas beste bakspiller offensivt i Kristina Novak knapt på banen. Hun er i opptrening etter sykdom. Camilla Herrem har akkurat blitt mor. Da er det kanskje til å skjønne at den nødvendige presisjonen for å være det første laget til å slå Vipers i serien siden 2019/2020 manglet.

Trener Steffen Stegavik er uansett fornøyd med at laget hevet seg på slutten – selv om kampen var kjørt om muligheten borte. Han peker på at de er laget som har sluppet inn nest færrest mål mot Vipers i år og peker på at de klarer å frustrere laget fra Kristiansand om de unngår for mye løping og får satt det i sitt spor med mye etablert forsvar. Stegavik vil ikke høre snakk om at dette kan ha vært den store sjansen som glapp for Sola.

– Nå er vi ferdige med dem for i år og så kommer en ny mulighet neste sesong. Vi kommer stadig nærmere, sier han.

God oppkjøring

Uansett var dette en meget bra oppkjøring før møtet mot Thüringer. Hvor mye det betyr å møte et av verdens beste lag i forkant vet han likevel ikke.

– Her var vi klare underdogs og spilte som det taktisk. Det blir annerledes søndag.

Treneren mener også at kampbildet tirsdag gjør at de nå kommer relativt uthvilte inn i kvartfinalen mot det tyske laget.

---

FAKTA

Håndball, eliteserien kvinner

Sola-Vipers 20–25 (9–12)

Åsenhallen, 842 tilskuere

Sola: Amalie Frøland, Rinka Duijndam – Guro Berland Husebø, Maren Eiken Ravndal, Martine Wolff, Kaja Host Haugseng, Lene Kristiansen Tveiten 2 (1), Frøydis Wiik Seierstad 4, Maja Magnussen 4, Kristiane Knutsen 4, Lea Sigtrudur Nilsen, Live Rushfeldt Deila 4, Kristina Sirum Novak 2, Martha Barka, Merlinda Qorraj.

Toppscorer Vipers: Ragnhild Valle Dahl 5 (2)

Utvisninger: Sola 1x2 min. Vipers 3x2 min.

Dommere: Morten Isachsen og Ronny André Hell

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: