Handball

Sola tilbake med knepen borteseier

I den første seriekampen siden midten av februar sikret Sola Håndball to viktige poeng i jakten på medalje i Rema 1000-ligaen da de slo Volda 29-27 på bortebane.

Sola-jentene møtte Volda på bortebane, og det var den første seriekampen siden borteseieren mot Romerike Ravens 15. februar.

I mellomtiden har de sikret seg Europa-spill neste sesong gjennom NM-sølvet mot Vipers, og avansement i Europa.

Med halvannen uke fri fra kamp har gultrøyene fått restituert seg, og blant spillerne som var tilbake etter forfall i NM-finalen var Kristiane Knutsen. Bakspilleren sto for seks av Solas scoringer mot tabelljumboen Volda.

Det var likevel ikke nok til å bli gultrøyenes toppscorer, for det sikret straffespesialist Lene Kristiansen Tveiten seg med ni mål.

Kristina Sirum Novak er fortsatt ute med sykdom, mens Camilla Herrem og Sola-trener Steffen Stegavik nylig ble foreldre. Det er dermed håp for gultrøyene om å få Herrem tilbake til slutten av sesongen.

Poengene i Volda kan bli viktige i jakten på medalje i Rema 1000-ligaen. Molde følger kun ett poeng bak, mens Larvik er tre poeng bak. Kun fire kamper gjenstår av seriespillet før det er tid for sluttspill mellom de åtte beste lagene.

Lørdag spiller Sola bortekamp mot Fana i Rema 1000-ligaen, før Vipers kommer til Åsenhallen neste tirsdag. Deretter kommer Thüringer til Stavanger for å møte Sola-jentene i den første av to kvartfinaler i EHF European League.

Nyeste fra Dagsavisen.no: