Handball

Kriget til seg seier i kampen de måtte vinne

Etter feilskjær nylig i serien mot Fredrikstad hadde ikke Sola og Martha Barka råd til et nytt ett mot Molde. De leverte varene så det holdt og 30-23 på bortebane.

Etter en svak start på kampen tok Sola-damene seg selv i nakken og snudde kampen. Dermed koblet de også grepet om bronsemedaljer som var ved å glippe ut av hendene.

Forsvarssjef Martha Barka hadde nok en god kveld og koste seg med en kampplan som handlet om å tette igjen bakover.

– Jeg elsker å gi juling! Vi klarte ikke helt å utføre det vi skulle de første 15 minuttene. Så fant vi ut av dem og så oss aldri tilbake, sa Barka til TV2 etter kampen.

Svake i 12 minutter

Trener Steffen Stegavik var også meget godt fornøyd med mye.

– Men det var fryktelig svakt forsvarsspill de første tolv minuttene. Så traff vi bra bakover. Vi viste det var det vi måtte gjøre for å vinne denne kampen, sier han til rettighetshaveren.

Stegavik la ikke skjul på hvor viktig seieren var.

– Dette var en kamp vi måtte vinne etter tapet for Fredrikstad. Hvis ikke hadde det sett stygt ut. Vi gjennomførte en veldig god forsvarskamp, sier Stegavik.

For der Sola hadde kontroll på medaljene i stor grad i fjor blir dette kamp het inn.

– Det er jevnere i år enn i fjor. Vi har lag i nakken her. For å få den 3.-plassen må vi være på topp i hver kamp, sier Barka.

Vant tvillingduell

Live Rushfeldt Deila var også godt fornøyd. Ikke minst fordi seieren også betød en ny seier over tvillingsøster Thale i Molde.

– Deilig! Vi traff med taktikken. Før kampen sa vi at maks 23 mål bakover ville gi seier. Om vi står bra i forsvar får vi raskt ankomst og kontra. Den planen gikk bra. Vi vant med sju og jeg er fornøyd, sa hun til TV2.

Seieren til Sola onsdag kveld gjør nå at laget har en luke på tre poeng ned til Molde på 4. plass. Til helgen skal laget ut i ny kamp i European League på bortebane før Larvik, som også kjemper om bronse, er motstander i serien.

---

FAKTA

Håndball, Eliteserien kvinner

Molde-Sola 23–30 (13–15)

Molde Arena, 790 tilskuere

Sola: Rinka Duijndam, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø, Martine Wolff 5 (1), Kaja Horst Haugseng, Lene Kristiansen Tveiten 3 (3), Frøydis Wiik Seierstad 3, Maja Magnussen 5, Kristiane Knutsen 6, Live Rushfeldt Deila 4, Martha Barka, Merlinda Quorraj, Hege Holgersen Danielsen.

Toppscorer Molde: Synne Fossheim 6

Utvisninger: Molde 1x2 min. Sola 1x2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: