Handball

Sola revansjerte seg

Det ble et viktig steg mot medalje for Sola-kvinnene da Byåsen ble beseiret 25-23 i Åsenhallen lørdag.

Onsdag tapte Sola med ett mål på hjemmebane mot Fredrikstad, men lørdag fikk gultrøyene revansjert seg med Byåsen som motstander.

– Det var veldig viktige to poeng, sier Kristina Sirum Novak til rettighetshaveren TV 2.

Straffeskytter Tveiten

EM-vinneren fra 2022 ble Solas toppscorer i kampen og sto for sju av gultrøyenes 25 mål. I tillegg scoret Lene Kristiansen Tveiten seks mål, deriblant to fra sjumetersmerket.

Der har Tveiten vært ekstremt sterk den siste tiden, og etablert seg som en viktig straffeskytter for Sola.

Med seieren mot Byåsen var det ikke bare to poeng som ble sikret, men også nok til å gå forbi Larvik og innta tredjeplassen i Rema 1000-ligaen. De to siste sesongene har Sola tatt medalje, men denne sesongen er det utrolig jevnt i sjiktet bak suverene Vipers og Storhamar.

Både Molde, Larvik og Fredrikstad står med 16 poeng, mens Sola tok forbi med sine 17. Tar man med Fana (14 poeng) i toppen sier det alt om den harde konkurransen Sola foreløpig leder om den siste medaljeplassen.

Noe å jobbe videre med

I kampen mot Byåsen ble nok en gang tempoet dratt ned, og selv om det var jevnt evnet Sola å avgjøre på slutten. Det var elementet som manglet i onsdagens tap mot Fredrikstad.

Novak mener laget så bedre ut i prestasjonen mot Byåsen enn de gjorde mot østfoldingene.

– Selv om kampene tempomessig er forskjellige så føler jeg vi var et bedre lag nå, og kan jobbe videre med det, sier hun.

Sola var inne i en god periode fram til tapet mot Fredrikstad, og har hatt gode prestasjoner både i Europa og hjemlig serie. Onsdag spiller de bortekamp mot Molde, før DVSC Schaeffler er motstander på bortebane i EHF European League neste helg.

Nyeste fra Dagsavisen.no: