Handball

Sola fortsatte rekken: – Poengene det viktigste

Sola slo Tertnes 30-27 på bortebane onsdag – i det som var en litt rotete kamp. Trener Steffen Stegavik var greit fornøyd etterpå, men ikke mer.

Sola, som er inne i en beintøff periode med European League og kamp to ganger i uken, kom bra i gang i Åsane Arena. Laget fikk raskt en ledelse på fire mål og holdt den lenge.

Like før pause var de oppe i sju mål, men en kollaps i de siste minuttene før hvilen førte det tilbake til fire.

Etter pause spiste etter hvert Tertnes seg innpå og var faktisk bare målet bak. Så stakk Sola fra igjen og holdt to-tre måls avstand. Det hele ble en ganske kontrollert seier.

– Jeg er fornøyd med to poeng. Det var det viktigste – selv om det var ting å rette på, sa trener Steffen Stegavik til rettighetshaver TV2 like etter kampen.

Rare dommeravgjørelser

Oppgjøret ble preget av en del merkverdige dommeravgjørelser og spillerne på begge lag virket å bli litt forvirret. Det bekreftet også Stegavik.

– Spillerne slet med å vite hva som var lov og ikke lov utpå der. Vi viste ikke helt hva vi skulle satse på, sier Stegavik – og fortsetter:

– Samtidig kom vi hit for å ta poengene og det gjorde vi. Da er jeg fornøyd.

Tertnes har luktet på Sola i de siste oppgjørene og var bare ett mål ifra i Åsenhallen sist. I så måte var dette et potensielt bananskall på veien mot nye medaljer i serien for Sola – selv om bergenserne ligger nest sist i serien med kun seks poeng på 12 kamper.

Europa neste

Sola innehar tredjeplassen på tabellen bak Vipers og Storhamar. Samtidig har de både Molde, Larvik, Fana og Fredrikstad like bak seg. Dette var klubbens åttende seier på de siste ni kampene i serie og i Europa. Laget har kun avgitt ett poeng i denne perioden. Da spilte de uavgjort mot Storhamar borte i serien. Formen er med andre ord solid.

Tertnes-trener Jarle Alvær sa følgende etter tapet:

– Vi kom ut bra i andre omgang og var på 18–19. Så slapp vi Sola fra igjen. Den perioden må vi studere på video i etterkant. Vi hadde muligheten til å lage kamp av det, men ga den fra oss, sa han til TV2.

Martine Wolff ble kåret til banens beste i oppgjøret, mens Kristina Sirum Novak ble Solas toppscorer med seks mål. Novak misset for øvrig mer enn normalt på skuddene i denne kampen.

Solas neste kamp er mot DVSC Schaeffler i European League på søndag i Stavanger Idrettshall.

---

Håndball, Rema 1000-ligaen kvinner

Ternes-Sola 27–30 (14–18)

Åsane Arena, 572 tilskuere

Sola: Rinka Duijndam, Amalie Frøland – Martine Wolff 4, Guro Berland Husebø 3, Maren Eiken Ravndal, Kaja Horst Haugseng 2, Lene Kristiansen Tveiten, Frøydis Wiik Seierstad 4, Maja Magnussen 4, Kristiane Knutsen 2, Lea Sigtrudur Nilsen, Live Rushfeldt Deila 5 (1), Kristina Novak 6, Merlinda Qorraj, Hege Holgersen Danielsen.

Toppscorer Tertnes: Fanny Skindlo 6

Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.

Utvisninger: Tertnes 2x2 min. Sola 2x2 min.