Handball

Stegavik: – Største prestasjonen i min tid

Sola Håndball slo Nykøbing Falster 28-26 i Danmark, og trener Steffen Stegavik tar fram de store ordene.

Gultrøyenes seier på bortebane i EHF European League får trønderen til å sette kampen i perspektiv.

– Det er den største prestasjonen Sola har gjort i min tid, sier Steffen Stegavik til RA.

– Det er store ord å komme med etter en kamp?

– Vi hadde noen gode kamper under korona, men å vinne på bortebane og lede med fire-fem mål da det var noen minutter igjen. Dette var fryktelig bra, sier Sola-treneren.

Knutsen best

For det var en enormt jevn kamp, litt som treneren håpet på da RA møtte ham etter fredagens trening i Åsenhallen.

– Første omgang startet vi med en god forsvarskamp. Vi hadde forberedt oss godt, men det var mer rotete i angrep. Tok en timeout og rotet enda mer etterpå, sier Stegavik – og legger til:

– Heldigvis kom vi til pause med ett mål bak.

Steffen Stegavik

Til andre omgang løftet Sola seg framover.

– Angrepsspillet ble mye bedre de første 20 minuttene i andre, sier Stegavik.

Kristiane Knutsen ble kåret til Solas beste spiller. Hun vekslet mellom å bytte seg inn til angrep, og å spille forsvar som både ener og toer. Offensivt var hun både med på å sette opp spill og score fem mål selv. Det var like mange som Live Rushfeldt Deila, og ett mindre enn landslagsspiller Kristina Sirum Novak.

Dette var fryktelig bra.

—  Steffen Stegavik

Gruppevinner Sola?

Bakover var Sola-keeper Rinka Duijndam solid med 13 redninger på 38 skudd. I etablert forsvar var både kaptein Martine Wolff og Martha Barka sentrale i arbeidet med å hindre de danske jentene fra å komme enkelt inn mot den nederlandske keeperen.

Den beste effektiviteten var derimot framover hos Sola. Guro Berland Husebø (tre av tre) og Lene Kristiansen Tveiten (fire av fire) scoret på alle sine skudd.

Flyet hjem lørdag kveld sørger for optimal hvile før onsdagens kamp mot Tertnes på bortebane i Rema 1000-ligaen. Søndag avslutter gultrøyene uken med DVSC Schaeffler på besøk i Stavanger Idrettshall for kamp i EHF European League.

– Nå kan dere vel vinne gruppen, Stegavik?

– Det tror jeg ikke vi skal snakke om ennå. Nå lever nok denne gruppen til siste kampen er spilt, sier Sola-treneren.

---

Europaligaen håndball kvinner lørdag, gruppe C.

Nykøbing Falster (Danmark) – Sola 26–28 (13–12)

1488 tilskuere

Mål Sola: Kristina Novak 6, Kristiane Knutsen 5, Live Rushfeldt Deila 5, Lene Kristiansen Tveiten 4, Guro Berland Husebø 3, Maja Magnussen 3, Martine Wolff 2.

Toppscorer Nykøbing Falster: Elma Halilcevic 6.

Utvisninger: Nykøbing Falster 2 x 2 min., Sola 2 x 2 min.