Handball

Stegavik forlenget avtalen

Solas håndballkvinner har forlenget kontrakten med suksesstrener Steffen Stegavik (39). Han skal lede klubben også de neste tre årene.

Sola — – Med det har klubben fått på plass en viktig brikke til elitesatsingen, samt kontinuiteten i å utvikle Sola som en av regionens største håndballklubber, skriver klubben i en pressemelding.

Stegavik har vært hovedtrener i Sola siden sesongen 20/21-sesongen og kan se tilbake på to bronsemedaljer i eliteserien, sølv i NM i 2021 og kvartfinaleplass i EHF European League i sesongen 21/22.

– Jeg er først takknemlig at Sola ville videreføre samarbeidet i tre år til. I den tiden jeg har vært her, så føler jeg vi har klart å utvikle et konsept som har skapt resultater og er helt klar på at toppen av potensialet i klubben og de spillerne som er her, ikke er nådd, sier Stegavik.

Interesse fra andre

Trønderen har en lang karriere bak seg som toppspiller. Han var innom både Heimdal, Elverum, Drammen, Kolstad, Baia Mare og Nærbø som aktiv spiller. Da han tok over Sola i 2020 var det selvsagt spørsmål om både mangel på erfaring som trener og bindingen med kona Camilla Herrem på banen. Ingen av delene har vist seg å være i nærheten av et problem.

RA kjenner til at det ved flere anledninger har vært interesse for å hente Stegavik bort fra Åsenhallen. Den tiltok allerede etter hans første sesong i klubben.

Sola har aldri opplevd suksess på et nivå som dette før og de fleste spillerne har lovpriset jobben Stegavik har gjort etter at han kom inn.

Blant annet pekte landslagsspiller Kristina Novak på Stegavik som en viktig grunn for hvorfor hun valgte å droppe en overgang til Vipers foran denne sesongen.

– Profilen vi ønsker oss

Stegavik fullførte tidligere i år den høyeste trenerutdannelsen EHF tilbyr.

– For oss i Sola HK er Steffen en fantastisk trenerressurs og kulturbærer. Han bidrar til å bygge klubb for framtiden. Han har mot til å tenke stort og sprer glede og samhold i laget. Stegavik har den trenerprofilen vi ønsker oss og det er utrolig kjekt at han blir med i tre nye sesonger, sier daglig leder Svein Gaute Hølestøl.

Det er liten tvil om at Stegaviks vilje til å utvikle egne spillere, og strategien om å satse på ungdommen, bidrar til å sette to streker under det Hølestøl sier.

Tross suksessen de siste årene sportslig har ikke klubben midlene som konkurrenter som Vipers og Storhamar. Dermed er de i mye større grad avhengige av å gjøre varp og utvikle sine egne spillere.

Til RA har Stegavik flere ganger pekt på kontinuitet og foredling av spillere som en forutsetning for å fortsette klubbens framgang.

Sola ligger for øyeblikket på 4. plass på tabellen og skal til helgen ut i første kamp i siste kvalifiseringsrunde til den nest gjeveste europacupen. Motstander er Rocasa Gran Canaria og første kamp går i ferieparadiset.

Nyeste fra Dagsavisen.no: