Handball

Bursdag og tap mot Vipers for Stegavik

Det ble 36-25-tap i Kristiansand for Vipers.

Sola-trener Steffen Stegavik feiret egen 39-årsdag med å lede gultrøyene til tap mot regjerende seriemester Vipers i Rema 1000-ligaen.

– Jeg hadde håpet vi var litt nærmere i starten, og at kampen ikke ble avgjort i første omgang. Jeg synes vi gikk på ting vi hadde snakket om. Det er ikke den måten jeg vil vi skal tape kamper på, da vil jeg heller de skal spille oss ut. Vi gikk i vår egen felle i første omgang, sier Stegavik til RA.

Live Rushfeldt Deila ble toppscorer for Sola i kampen med sine fire mål. Både den ferske europamesteren Kristina Sirum Novak, Frøydis Wiik Seierstad og Lene Kristiansen Tveiten leverte tre scoringer.

– Hvor langt unna er dere å utfordre Vipers sportslig?

– Vi er langt unna Vipers. Det er så langt som resultatet tilsier, og det viser alle norske lag. Sånn er det når vi har et lag i Norge som er med i «final four» i Champions League. Alle andre klubber må bare nærme seg. Vi må være 100 prosent, og de på 90, om vi skal vinne mot dem. Da kan vi ikke slippe inn mål på ting vi er forberedt på, sier treneren.

Keepernes kamp

Solas Amalie Frøland fikk prisen som lagets beste spiller i kampen. Hun kom inn for den nederlandske landslagskeeperen Rinka Duijndam i andre omgang, og gjorde en god jobb i målet. Hennes keeperkollega i Vipers, Katrine Lunde, ble deres beste.

Etter tapet ligger Sola på sjetteplass, men etter kun åtte kamper er det fire poeng opp til Molde på andreplass og seks til Vipers’ tabelltopp. Sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Europa neste

Søndag spiller Sola mot Rocasa Gran Canaria i kvalifiseringen til EHF European League. Gultrøyene kom direkte til 3. kvalikrunde, og starter runden med bortekamp på ferieøyen. 11. desember spilles returoppgjøret i Åsenhallen.

Da kan det være passende å møte et av Europas aller beste klubblag i forberedelsen.

– Hvordan synes du oppkjøringen er til den kampen med Vipers som motstander i siste seriekamp før kvaliken?

– Det er egentlig første seriekamp etter en lang pause, og det er fint å få den her. Vi har ikke spilt på en måned, og får en fin inngang etter to gode treningskamper mot Larvik, sier trener Stegavik.

Nyeste fra Dagsavisen.no: