Handball

Sola videre i den rare cupen

Denne sesongens NM er av det spesielle slaget, men med 30-21-seier borte mot Romerike Ravens er Sola et steg nærmere finalespillet.

Gultrøyene fra Sola har muligheten til å gjenskape 2021s NM-medalje ettersom de slo Romerike Ravens og kom seg et steg nærmere finaleturneringen. NM denne sesongen spilles med en «Final 8»-turnering som avslutning, hvor lagene spiller semifinaler, bronsefinale og finale samme helg i håndballbyen Arendal.

Der er Sola nå kun én kamp unna deltakelse.

– Det er fint, men det er en rar cupgreie denne sesongen. Det kan være vi spiller tre bortekamper, og deretter finaleturnering. Da får vi aldri spilt hjemme. Vi får se hvordan det blir med oppsettet og gjøre en evaluering etterpå. Det er et forsøk på å gjøre noe nytt, og om det lykkes tar jeg av meg hatten for det, sier Sola-trener Steffen Stegavik til RA.

Romerike igjen for Sola

I 2020-21-sesongen tok Sola seg til NM-finalen etter seier mot Fredrikstad i semifinalen. I kampen mot Fredrikstad ble Martine Wolff brutalt skadet, og var ute i nærmere ett år. I kampen om avansement til kvartfinalen var hun en av spillerne som sto fram for gultrøyene.

– Alle sto bra bakover, både Martine (Wolff) og Martha (Barka) sto fram. Vi fant linjen bedre enn tidligere i sesongen, så det er et steg i riktig retning at vi fikk enda en dimensjon til å sitte for oss, sier Stegavik.

Camilla Herrem skal være en del av trener og ektemann Steffen Stegavik sitt trenerteam ut sesongen.

Kampen mot Romerike, som søndag er motstander i Rema 1000-ligaen, endte med et sterkt resultat. Ni mål i differanse er normalt sett et pluss i boken, men Stegavik ser også en potensiell utfordring med det.

– Det er skummelt at vi vant så mye. Nå må vi nullstille, for vi må huske at de slo oss i fjor. Vi kan ikke ta lett på dem søndag, for den må vi vinne. Det er serien det er snakk om, sier Sola-treneren.

Sola toppscorer i kampen ble Kristiane Knutsen med sine sju mål. EM-klare Kristina Sirum Novak hadde fem.

Sandnes ut

For Sandnes ble det derimot full stopp i kampen om avansement i cupen. Med Elverum som motstander var forutsetningene kun til stede for en cupbombe, men den ble aldri detonert for Daliber Sedjaks menn.

Henning Lea Knutsen

De ble sendt hjem til Sandnes med 40–22 i bagasjen av Champions League-laget Elverum, og da var det en mager trøst at Henning Lea Knutsen scoret sju mål – hvorav to fra sjumetersmerket.

Mer fra Dagsavisen