Handball

Sola tilbake til start

Etter seier i sesongens første treningskamp ble det 33-24-tap for Sola Håndball mot Horsens.

Sola Håndball er i Danmark på treningsleir, og onsdag ble gultrøyene et nummer for små i møte med den danske klubben Horsens. Mens Viborg ble slått 27–26 tirsdag, ble det 33-24-tap i onsdagens kamp.

Horsens kom frisk ut fra start, og ledet med seks mål allerede etter et kvarter. Derfra og ut ble det vanskelig for Sola-jentene å komme tilbake.

– Det ble et steg ned fra Viborg-kampen. Vi kom aldri helt i gang med kampen. Det ble for mange luker i forsvarsspillet vårt, og vi fant ikke hull i angrep. Da blir det vanskelig, sier Sola-trener Steffen Stormo Stegavik til RA.

Han hadde forventet et mer lignende kampbilde mot Viborg, ettersom det var den første treningskampen for sesongen.

– Nå fikk vi en slik kamp som nummer to i stedet, sier Stegavik.

Solas oppkjøring

Før oppholdet i Danmark avsluttes skal Sola møte Skandeborg torsdag ettermiddag. Deretter går turen hjem, og der venter det to oppkjøringskamper som skal spilles i Rogaland – men ikke i Åsenhallen.

Sola har nemlig valgt å legge to treningskamper til forskjellige haller i regionen. Fredag 26. august drar laget til Jørpeland for å møte Larvik, før Fana kommer til Kleivane idrettshall søndag 28. august.

Det blir også en bortekamp mot Vipers torsdag neste uke. Det er de seks kampene Sola har til å forberede seg før Tertnes kommer til Åsenhallen 4. september for å åpne Rema 1000-ligaen.

Gode motstandere i Danmark

Kampene så langt har ikke gitt trener Stegavik noe særlig med svar, men det kan endre seg etter torsdagens kamp mot Skandeborg.

– Hvordan ligger dere an?

– Det er vanskelig å si hvordan vi ligger an. Vi har byttet mye på klokken, slik at alle har fått kjent litt på det. Det viktigste nå er at vi får en pekepinn på hva vi må trene på fram til seriestart, sier han.

Nivået på motstanderne i nabolandet er heller ikke noe å klage på. Danmark hadde nemlig to lag i final four i Europaligaen, samt ett i Champions League.

– Det er gode lag vi har møtt, sier Stegavik.

Selv om det er de første kampene er det noen skadeforfall. Camilla Herrem er fortsatt ute etter skaden hun pådro seg forrige sesong. Martha Barka har problemer med en skulder, som må sjekkes opp i. I tillegg har Kristina Sirum Novak fortsatt trøbbel med lysken etter en landslagssamling før sommeren.


Mer fra Dagsavisen