Handball

Nå forbereder Sandnes seg til eliten

Sandnes Håndball er godt i gang med å gjøre seg klar til Rema 1000-ligaen etter opprykket fra 1. divisjon i vår.

Sandnes — 2021-22-sesongen endte med opprykksjubel for Sandnes. Seriemesterskapet i 1. divisjon ble sikret med hjemmeseier mot naborivalen Viking, som nå er blitt Ryger.

Sandnes-trener Dalibor Sedjak er godt i gang med arbeidet for å bygge et lag som skal være slagkraftig i Rema 1000-ligaen.

– Blir det store endringer i spillerstallen?

– Nei, av de som var med i opprykkssesongen er det Simen Sagli, Ari Haldorsson og Simon Løge som er ferdige. Løge og Haldorsson har valgt å trappe ned, mens Sagli flytter til Oslo, sier Sedjak til RA.

I tillegg er det usikkert om Daniel Fallahinejad fortsetter, ettersom han eventuelt vil være den tredje keeperen på kontrakt med elitelaget og det er ikke sikkert det er økonomi til det.

Noen lokale unggutter kommer uansett til å ta steget til Rema 1000-ligaen.

– Ask Amundsen og Brage Antonsen er løftet opp til A-stallen.

Sandnes-treneren: – Det får tiden vise

Nå er det hard trening for å tilpasse seg nivået som venter til høsten.

– Etter sesongen avsluttet har vi ikke hatt noen pause. Vi har holdt det gående med styrkeøkter tre til fire ganger i uken fra sesongslutt til nå, og nå er vi i gang med tre håndballøkter og tre styrkeøkter. Det holder vi gående til juli, så tar vi litt ferie, sier Sandnes-treneren.

– Hvor stor er egentlig forskjellen på 1. divisjon og Rema 1000-ligaen?

– Det får tiden vise. Jeg håper ikke den er så stor, men den er nok det. Vi så i kvalikkampene mellom Kristiansand og Viking at det var ti måls forskjell.

I all hovedsak tror Sedjak det handler om fart og fysikk.

– Det går mye fortere, og er noe vi har snakket om i det siste. Slipper man inn ett mål i Rema 1000-ligaen skaper man en overtallssituasjon i det påfølgende angrepet. Om det blir mål eller bom er det fart i de sekundene. Vi bruker kanskje sju til åtte sekunder fra mål til angrep, mens elitelagene kun bruker tre til fire. Bare der kan det være seks til ti mål i forskjell, sier han.

Treneren tror de fleste svarene kommer i oppkjøringen.

Skal hente flere

Før sesongen i Rema 1000-ligaen er foreløpig det overordnede målet klart, men ikke så mye mer enn det.

– I utgangspunktet er det å overleve. Det er litt for tidlig å ha noe mer om plassering og poeng, men overlevelse blir hovedprioriteten, sier Sedjak.

Han ser heller ikke på sammenslåingen i Stavanger, som ble til Ryger Håndball, som et påvirkende element i Sandnes’ satsing.

– Det blir ikke påvirket, i og med at de har vært såpass sene med å finne trener og slikt. Vi har ikke kjent på annet enn at vi ville hatt et par av spillerne, men de ønsket å bli med på prosjektet der, sier Sedjak.

Spillere inn har det vært to av foreløpig. Morten J. Pedersen er hentet fra Stavanger IF, mens Daniel Bystrøm kommer fra Halden.

– Vi henter de jeg mener kan løfte oss til et høyere nivå, sier Sedjak – som legger til at de skal hente en høyreving og to linjespillere før lagbygget er komplett.

I Rema 1000-ligaen venter regjerende mester Elverum, Drammen, Runar, Kolstad, Nærbø, ØIF Arendal, Bækkelaget, Halden, Fjellhammer, Kristiansand og Haslum.

---

Sandnes Håndball 2022-23:

Spillere som fortsetter: Emil Borg Rodahl, Nicklas Benevoli, Henning Knutsen, Herman Langeland-Knudsen, Ole André Oftedal, Eirik Varpe, Sondre Steen-Hansen, Per Ingvald Søyland Bø, Kristian Søraker, Henning Ulsund Hodne, Kristoffer Iversen, Tord Lea Knutsen og Jon Kristian Slettebø.

Juniorspillere med A-lagskontrakt: Ask Amundsen og Brage Antonsen Hellestø.

Nye spillere: Morten J. Pedersen (SIF) og Daniel Bystrøm (Halden).

---


Mer fra Dagsavisen