Handball

Sola henter ny bakspiller

Sola og Steffen Stegavik fortsetter med å bygge for å holde laget i toppen av norsk håndball. Tirsdag fikk treneren tak i en spiller han egentlig ønsket seg da han startet i jobben.

I en pressemelding framkommer det at Merlinda Qorraj (21) nå har signert for de to neste sesongene.

Det som kanskje er litt spesielt er at hun knapt har spilt kamper de siste to årene. Først røk korsbåndet og så gikk akillesen da hun var i Flint. Sola-trener Steffen Stegavik forteller likevel til RA om en spiller han ønsket seg allerede da han overtok Sola for to år siden.

– Jeg så henne i den del kamper for Grane og ble nysgjerrig på henne. Hun var i lupen da jeg overtok Sola. Nå vil vi gi henne sjansen til å komme tilbake på nivået hun var før skadene – og kanskje utvikle seg mer. Da er hun mer enn god nok for vår gruppe, sier Stegavik til RA.

Merlinda Quorraj

Han ser for seg en utviklingsrolle i starten, men forteller om en spiller med en voldsomt vilje til å bli best. Det trigger treneren. I langt større grad enn bare talent. Han er ikke i tvil om hva han vil velge i forhold til det. Når hun skulle studere i Stavanger de neste årene var det lett å legge til en ekstra spiller i planene.

– Det er veldig fint å få inn en spiller som gir alt på hver trening. Hun har ambisjoner om å bli best.

Noen gambling vil han ikke være med på at det er med skadehistorikken i mente. Samtidig erkjenner han at dette har gjort henne glemt.

Bakspilleren har bakgrunn fra Norge og Kosovo. Hun spilte to landskamper for foreldrenes hjemland før hun skiftet til Norge. De ga henne også en karantene – som gjorde at hun ikke kunne delta på juniorlandslagssamlingene hun ble tatt ut på.

– Så håper vi å holde henne skadefri.

Qorraj kan bekle samtlige backposisjoner og er kjent både som en god skytter og god på gjennombrudd.




Mer fra Dagsavisen