Handball

Ny helt steg fram i Vikings farvel: - Ville så gjerne vinne

Jesper Røisland (18) var knust da Viking HK ikke klarte å rykke opp i klubbens aller siste kamp. Samtidig tok stortalentet for alvor steget opp på scenen i den nye klubben Ryger - som nå må starte i 1. divisjon.

Stavanger — Viking HK sin siste kamp som egen klubb på elitenivå endte med 34-31-tap på hjemmebane for Kristiansand. Dermed beholder sørlendingene plassen på øverste nivå. Ryger, som er den nye sammenslåingen av SIF og Viking, må starte i 1. divisjon.

Trym Hamre Johannessen

Det var ikke unge Røisland veldig fornøyd med. Etter kampen satt han knust med hodet i hendene. Unggutten hadde så enormt lyst til å rykke opp og måtte trøstes etterpå.

Han mener laget har bevist at de allerede har en fot i eliteserien kvalitetsmessig – selv om de ikke vant 1. divisjon.

I kvalifiseringens andre kamp fikk unggutten endelig en skikkelig sjanse til å skinne og den grep han med begge hender. Bakspilleren banket inn sju mål og beviste at Ryger har noen svært spennende unge og lokale spillere på vei opp. Nærmest egenhendig klarte han å skape kamp ut av et oppgjør som Viking startet meget svakt.

– Vi lå under 5–0 tidlig i kampen. Det er derfor vi tapte, slår han fast.

Han er ikke skremt over nivået til Kristiansand og mener disse to kampene var et feilskjær. Når det nå blir Ryger og 1. divisjon kommende sesongen gleder han seg til det også. Røisland, som er sønn av styremedlem Stian Røisland, er sikker på at man skal lykkes med å bygge et håndballag som samler Stavanger denne gangen.

– Jeg tror vi får et bra lag selv om noen av nøkkelspillerne våre nå forsvinner. Bank i bordet – denne gangen må prosjektet lykkes.

Jesper Røisland

Om Ryger går opp i eliteserien neste år er det fort med en ung profil fra Hundvåg i spissen for nysatsingen. For han presenterte seg for alvor. I den aller siste kampen til Viking.
Nyeste fra Dagsavisen.no: