Handball

Nå har den nye storklubben fått navn

Det har vært kjent en stund og Viking og SIF igjen slår seg sammen for å skape en toppklubb i håndball. Nå er navnet på plass og oppstarten blir på nivå to.

Den nye klubben skal hete Ryger og navnet ble presentert i pausen under opprykkskvalifiseringen mellom Viking HK og Kristiansand søndag – som Viking tapte. Dermed starter den nye klubben i 1. divisjon.

Jørund Kopren hadde fått i oppdrag å avsløre navnet på den nye storklubben og akkompagnert av både flammer og spillere dro han med publikum på en liten oppvarming med å heie på den nye klubben.

– Dette er klubben der Viking og SIF går sammen – med utrolig store ambisjoner, sa Kopren.

Samlende navn

Styreleder Tor Henrik Knutsen forteller til RA at de håper det nye navnet vil være samlende.

– Det fulle navnet er Ryger Håndballklubb Stavanger. Nå handler det om å bygge stein på stein, bygge samhold og inkludere breddeklubbene og tidligere spillere. Vi får tommel opp for dette prosjektet over alt, sier han – og fortsetter:

– Ryger er en ny start. Vi skal forene bredden. Lover og regler gjorde også at Viking-navnet var uaktuelt. Nå begynner vi på noe helt nytt med et nøytralt navn. Så må vi bygge innhold i klubben.

Tor Henrik Knutsen

Viking og SIF har også tidligere vært sammenslått under navnet Stavanger Håndball. Det endte i skilsmisse, men nå gjør klubbene et nytt forsøk. Økonomien i begge klubber er nå også langt bedre.

Knutsen er sikker på at det vil gå bedre denne gangen og henger seg ikke opp i gammel historikk.

Den nye klubben har fortsatt ikke fått trener. Den jakten pågår fortsatt.

– Det kan komme en avklaring i morgen eller om to uker. Det er noen som har fått tilbud. Så har vi også plan B og plan C, sier han.

Behøver ikke mange nye spillere

Klubben vil i starten ikke ha noen daglig leder, men Knutsen vil stå oppført som det på papiret. Så har de alt en heltidsansatt markedsmann og en trener vil også ha en større stilling.

– Så ligger daglig leder i treårsplanen vår, men nå blir det litt på dugnad.

Klubben har rundt 12 spillere fra SIF og Viking på kontrakt nå. I tillegg til noen amatører. Med divisjon neste år avklart blir det nå lettere å spikre sammen stallen.

– Vi behøver ikke mange. En eller to spillere – litt avhengig av ny trener. Det som er sikkert er at vi nok hadde hatt et større behov med opprykk. Da måtte vi hatt inn noe mer rutine. De som er i Viking og SIF skal få bevise at de er gode nok. Det har aldri sett bedre ut enn nå, sier Knutsen.

Sparebank 1 SR-Bank går inn som ny hovedsponsor. Klubben skal etter hvert opp mot en dobling av dagens budsjett, men det skjer nok først litt fram i tid.

Toppen av eliteserien er målet.








Mer fra Dagsavisen