Handball

Dette sier Viking-spilleren om kvalikmotstanderen

Navn i nyhetene: Jonas Gunnarsson Djurhuus har mektige aner fra Færøyene, men kan denne uken bidra til et opprykkseventyr til Rema 1000-ligaen for Viking Håndball.

Stavanger — Hvem: Jonas Gunnarsson Djurhuus (25)

Hva: Spiller for Viking Håndball, som denne uken spiller elitekvalifisering.

– Gratulerer med elitekvalifisering. Hvor godt forberedt er dere til det?

– Jeg synes vi har virket bra, og nå har vi visst siden søndag at Kristiansand er neste motstander. Det har gitt oss tid til å se de siste kampene deres, og vet noenlunde hva de kommer med. Vi føler oss godt forberedt.

– Hva kan folk forvente seg?

– Det blir noen tøffe kamper. Det er et veldig godt lag vi møter, som er veldig fysiske. De minner ikke mye om de vi har spilt mot tidligere i sesongen. Vi skal gå ut og gi 100 prosent.

– Hvor mye har det å si at dere har vunnet en playoff, mens Kristiansand kommer inn i det grunnet tap?

– De har selvfølgelig hatt en hard playoff. Sesongen deres startet godt, og hadde kanskje ikke forventet å ende her. Vi har derimot hatt en fin formkurve, og kun tapt to kamper siden oktober. Vi har selvtillit og tror vi kan gi dem noen gode kamper.

– Hvorfor ble det håndball for din del?

– Det er på grunn av familien. Jeg kommer fra en liten by på Færøyene, og hele familien min var med i klubben. Begge foreldrene mine har spilt, og jeg ble sendt på minihåndball da jeg var fire-fem år. Det har alltid vært kjekt, og jeg har alltid hatt en ambisjon om å komme så langt som mulig.

– Og nå kan du bli en del av et opprykkseventyr?

– Det hadde vært ekstremt kjekt. Det er mine siste kamper, så det hadde betydd mye for meg å avslutte oppholdet.

– Legger du opp?

– Nei. Jeg flytter til Danmark, og er i forhandlinger.

– Nå har dere forlenget sesongen litt. Hvordan er det å spille håndball i mai?

– Det er helt fint. Vi elsker jo å spille, og med kampene på slutten er det ikke et problem. Er man frisk og rask blir det ingen problemer.

– Det er vel kjekkere å spille kamper med betydning?

– Selvfølgelig. Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse med mye på spill. Nå er det ikke opp til andre kamper. Det har vært stor forskjell på lagene i 1. divisjon, så nå har det vært ekstra spennende med kun jevne kamper mot slutten av sesongen.

– Til høsten blir Viking og SIF slått sammen, igjen. Er det noe som diskuteres i garderoben?

– Vi har snakket litt om det, og er spente på ting som alle lurer på. Navn og drakt for eksempel. Stemningen rundt det har vært god, og en by som Stavanger trenger et lag i toppen. Jeg synes det er fornuftig.

– Dere hadde god stemning og mye folk på tribunen mot Follo i playoffen. Hvordan tror du det blir i kvalikkampen søndag?

– Jeg håper på så mange som mulig på tribunen. Det har vært mange tilskuere på flere kamper, så nå håper jeg flere får en god opplevelse med å komme i hallen. Arrangementene begynner å bli bra, og det er kjekkere å spille med mange på tribunen.

– Hva er det beste, og verste, med å bo i Stavanger?

– Håndballen er det beste. Jeg har trivdes godt i klubben. Jeg kommer fra Færøyene og er vant med det dårlige været, så det må være kollektivtrafikken som er verst.

– Hva er favorittmaten din?

– Må være fermentert lam, en færøysk rett. Det minner litt om pinnekjøtt, men er ikke helt det samme. Sterk mat som man må prøve noen ganger.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da blir det en pils med kompisene. Det er en god måte å komme ut på.

– Hvem var barndomshelten din?

– Nemanja Vidic fra midtforsvaret til Manchester United. Det er derfor jeg spiller med nummer 15 på ryggen.

– Hva er din største koronauvane?

– Jeg har kanskje vært for mye på telefonen.

– Hvis du skulle drevet med en annen idrett; hvilken ville du valgt?

– Det hadde nok vært fotball. Jeg spilte til jeg var 15 år, og spilte på et bra færøysk nivå. Jeg er nok bedre i håndball, men liker å spille fotball ennå.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Være sammen med familien og vite at de har det bra. Det gjør meg lykkelig å vite at alle rundt meg har det godt.

– Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Det er nok min bestefar (Atli Dam). Han var en kjent politiker på Færøyene, og er den lengstsittende statsministeren i landets historie. Han satt i 16 år, og jeg har ganske også fått stor interesse for politikk.

– Det er jo spennende, og leder oss inn på det siste spørsmålet: Hva ville du gått i demonstrasjonstog for?

– Er ikke en stor aktivist, men jeg ville gått for klimaet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: