Handball

Ikke skremt av stortap: – Tror vi kan rette dette opp

Sola tapte 38-27 i den første kampen i semifinalen av sluttspillet onsdag. Akkkurat det overrasket egentlig ikke trener Steffen Stegavik.

Tap med elleve mål er ikke lenger hverdagskost for Sola, men serietoer Storhamar fikk etter hvert ganske mange mål da best av tre-serien startet på Hamar.

– Det ble halvstygt, men i første omgang lyver resultatet litt. Vi hadde 15 bommer. Ti var fra seks meter. Det er der vi tapte kampen. Keeperen deres lå på en redningsprosent på 60, sier Stegavik.

Han peker samtidig på at dette er nivået Eli Marie Raasok har vist fram i det siste.

– Så har Storhamar hatt en god målvakt i sluttspillet. Hun har ligget meget høyt hele veien. Jeg tror likevel vi kan rette det og gi dem kamp neste onsdag.

Innså realitetene og hvilte folk

Til pause sto det 18–11 til hjemmelaget. Da hadde ikke Sola gitt opp.

– Vi prøvde i starten av andre, men kom oss ikke nærmere enn seks mål. Da var det bedre å la de friske spillerne få mye spilletid. Vi hadde dessverre ikke så mye mer å gi i dag. Det var litt som fryktet, sier Stegavik.

Laget er i ferd med å avslutte en mye lengre sesong enn spillerne er vant med. Det har også vært mange flere kamper enn normalt med europacup. Legger du på en durabelig duell i kvartfinalen mot Fana, som gikk til ekstraomganger i kamp tre, er det lett å forklare at mange hanglet.

Der Storhamar hadde hatt sju dager å restituere seg på spilte Sola søndag.

Novak toppscorer

– Nå må vi få folk friske fra sykdom og skader. Heldigvis er det en uke til neste kamp. Jeg vet nesten ikke hvem som er syke eller skadde, men sånn er det i et sluttspill, sier treneren.

Blant spillerne som manglet helt var forsvarssjefene Martine Wolff og Martha Barka. Det merkes selvsagt mot en så god motstander. Så spilte mange flere med småskader og sykdom i kroppen.

Solas toppscorer onsdag ble for øvrig Kristina Novak med seks mål, mens Emilie Hovden satte inn elleve for vertene.

Hege Holgersen Danielsen og Maja Magnussen satte inn henholdsvis fem og fire mål for Sola – som avsluttet seriespillet med bronsemedaljer.

I sluttspillet er det kun en ting det egentlig handler om. Det er å vinne totalt. Det er det som gir plass i mesterligaen til kommende sesong. Vinneren av Sola og Storhamar totalt sett møter høyst sannsynlig suverene Vipers i kamp om tittelen.






Mer fra Dagsavisen