Handball

Sto opp da Viking behøvde ham – sikret kvalik

Med seks scoringer ble Jesper Røisland helt sentral da Viking Håndball slo Follo 33-27 og sikret opprykkskvalifisering.

Stavanger — Viking er klare for opprykkskvalifisering til Rema 1000-ligaen etter å ha slått Follo, og dermed vunnet 1. divisjons playoff. Blant de mørkeblås toneangivende spillere var 18-åringen Jesper Røisland.

Ifølge ham selv er det første gang han har startet og vært sentral i en så viktig kamp. Det var det heller ingen tvil om at var et klokt trekk fra Viking-trener Scott Harrington. Røisland storspilte og scoret hele seks mål, i tillegg til å gjøre en solid forsvarsjobb.

– Det var veldig kjekt. Det var godt jeg fikk det skikkelig til da jeg fikk muligheten. Kjekt at det løsnet, sier Røisland til RA.

Det er en fordel for oss.

—  Jesper Røisland

Playoff-seier for Viking

Med seieren vant de playoffen fra 1. divisjon. Det betyr at de møter taperen fra Rema 1000-ligaens playoff til kvalifisering om den siste plassen i neste sesongs toppliga. Det skal foregå gjennom en best av tre-serie, og Viking starter borte som det lavest rangerte laget.

I den kvalifiseringen vil det uansett være en liten fordel til Viking, som kommer inn med god selvtillit etter å ha vunnet seg fram til en kvalifisering. Motstanderen vil ha tapt seg dit.

Jesper Røisland

Røisland mener at Vikings avslutning er viktig.

– Avslutningen mot Follo vil gi litt ekstra energi. Det er en fordel for oss, sier han.

Unggutten har kontrakt med Viking ut neste sesong, og ett ekstra år på opsjon. Han vil derfor være en del av det nye satsingsprosjektet for topphåndball i Stavanger som går i gang når Viking og SIF slår sammen topplagene.

– Elitelag av en grunn

Nå er det kun ett hinder igjen før et eventuelt opprykk. Hvem det blir er ikke klart, ettersom det ennå kan bli Haslum og Kristiansand.

– Hvem håper du å møte?

– Jeg tør ikke gjette. Uansett er de elitelag av en grunn, og det er en grunn til at vi møtes, sier Røisland.

Seieren i playoffen skal uansett feires som at det er et seriegull. Nå er både Viking TIF og Follo beseiret i en serie, og Viking slipper å dra til Bergen søndag for å spille den siste kampen i terminlisten grunnet at det allerede er avgjort.

– Det er som å vinne en serie. Nå belønnes vi med å slippe å dra til Bergen, sier bakspilleren.


Nyeste fra Dagsavisen.no: