Handball

Viking kan avslutte playoffen: – Tror vi skal ta dem

60 minutter kan være det eneste som står mellom Viking Håndball og kvalifiseringsfinale.

Stavanger — Sindre Gausdal Johannessen og Viking Håndball kan sikre seg plass i kvalifiseringsfinalen mot taperen av Rema 1000-ligaens playoff. For å komme dit må de mørkeblå håndballheltene slå Follo hjemme onsdag.

Da lagene møttes på Østlandet ble det hjemmeseier. Nå blir det viktig for Scott Harringtons menn å vinne, for da er de sikret finalebillett i kvalifiseringen.

– Sist var det litt spesielt. Vi ledet hele veien, og det var ganske kontrollert lenge. Helt til det var sju minutter igjen var det jevnt, så fikk de noen mål på stripen. Vi er et bedre lag, mens de har slitt veldig i seriespillet etter å ha blitt spådd til å spasere gjennom 1. divisjon. Det handler mye om å ha dagen., sier Gausdal Johannessen til RA.

Han er uansett sterk i troen på prosjektet han selv er en del av.

– Jeg tror vi skal ta dem på onsdag, slår håndballspilleren fast.

Om Follo: – Mer guts

Klisterball er podkasten hans, og det er naturlig å få ekspertens synspunkt på motstanderen.

Gausdal Johannessen beskriver en vrien motstander på motsatt banehalvdel.

– Vi har alltid spilt tette og jevne kamper mot dem, og slitt spesielt på bortebane. De er sterkere hjemme enn borte. Da har de mer guts, sier han – og minner om at alle kampene til nå er vunnet av hjemmelaget.

For Viking gjenstår det inntil to kamper i 1. divisjons playoff. Dersom Follo blir beseiret onsdag er det over, hvis ikke blir det ny kamp søndag. Da venter Viking TIF som motstander.

Hvilket lag som kommer til kvalifiseringsfinalen fra Rema 1000-ligaen er usikkert ennå. Både Haslum, Kristiansand og Fjellhammer kan tape playoffen der.

Vikings playoff

Uansett hvilket lag som eventuelt venter der er det tette kamper, og høy påkjenning for spillerne. I Håndball-Norge er det få profesjonelle klubber som trener dagtid, så spillerne må balansere mellom håndball, studier og jobb.

Mellom kampene handler det om å restituere godt, ifølge Gausdal Johannessen – som selv er i jobb som daglig leder i Hundvåg Håndball.

– Vi må legge inn litt styrketrening når kampene kommer tett. Vi har en plan, så vi trent den ekstra økten på egen hånd og trener håndball på kvelden. Vi jobber fra kamp til kamp med å bli klar igjen. Belastningen er stor på de viktige spillerne som står mest på banen, sier han – og legger til:

– Vi har ikke verdens bredeste tropp heller, og har de vi har å spille på. Det skal holde i playoffen, så får vi se hvilke krefter vi har igjen.

Til neste sesong vil det uansett bli endringer. Viking Håndball slår sammen topplaget med erkerivalen SIF, igjen. Denne gangen er det riktignok fordi klubbene ser de positive synergiene, ikke fordi de er økonomisk tvunget til det.

Gausdal Johannessen tror ikke det påvirker spillerne i stor grad inn mot kvalifiseringen.

– Jeg tror det er veldig forskjellig innad i gruppen. Noen er veldig positive, og vet at de skal være med. Andre er litt mer usikre. Det er uansett ikke noe vi tenker på nå, vi er i boblen for å fullføre denne sesongen. Det er ikke noe som merkes i hverdagen, sier han.

Kampen mot Follo spilles onsdag klokken 17.30, og kan følges direkte hos RA.


Mer fra Dagsavisen