Handball

Lanserer om tre uker: Viking-navnet skrotes

Mange brikker har falt på plass og tidsplanen for SIF og Vikings store håndballsammenslåingen på herresiden er satt. Blant annet er det klart at Viking ikke kan være en del av klubbnavnet.

Stavanger — Viking spilte onsdag kveld den andre av kvalifiseringskampene i puljen mot de tre kollegaene fra divisjonen og slo TIF Viking. Dermed lever muligheten for å starte SIF-Viking-prosjektet i eliteserien.

Divisjon spiller selvsagt inn i forhold til både tilgjengelighet på spillere og trenere.

Styreleder Tor Henrik Knutsen har likevel et veldig avslappet forhold til å lykkes med å gå opp nå.

– Det vil være en bonus om det skjer. Så skal vi også være så realistiske at vi sier at det er sunt å bygge stein på stein. Opprykk er forlokkende i nuet, men jeg har vært med på noen oppturer og nedturer før. Vi håper selvsagt å komme dit at vi kjemper mot laget fra eliten om den siste plassen, men fornuftsmessig er det kanskje greit å være hvor vi er – selv om det er litt farlig å si det, sier Knutsen til RA.

Opprykk er forlokkende i nuet, men jeg har vært med på noen oppturer og nedturer før.

—  Tor Henrik Knutsen

Han peker på satsingen i Bergen – som har fått seg en alvorlig knekk på direkten.

– Men går vi opp er vi selvsagt gode nok.

Avtroppende trener Scott Harrington peker også på at det neppe er avgjørende å gå opp. Samtidig skal de prøve.

– Mitt råd er å slappe av og ikke tenke for mye på framtiden, sa Harrington til RA onsdag.

Jakter trener

Sportslig sett jobber den nye eliteklubben nå med å få på plass trener. Dette har drøyd ut i tid, men det er dialog med flere. Tidligere Viking-trener Joar Gjerde er involvert i prosessen og Knutsen erkjenner at han også har vært en kandidat. Samtidig er hans familiesituasjon uforandret. Omstendighetene har også utelukket flere kandidater.

– Trener er vår førsteprioritet nå, erkjenner Knutsen.

– Skal dere ha inn en trener i hel stilling eller deltid?

– Vi er åpne for hel stilling – kombinert med en rolle ut mot breddeklubbene. En variant hvor trenerjobb kombineres med U-landslag eller Wang/St.Svithun er også aktuelt.

Christian Søyland.

Når det kommer til spillere er den nye eliteklubben nå i ferd med å sy sammen en tropp av spillere fra dagens SIF og Viking. Styrelederen forteller at rundt tolv spillere vil få mindre proffkontrakter. Ytterligere fire til seks skal ha status som amatører. Så må det fylles på med juniorer. Totalt må en ha 16–20 spillere for en god treningshverdag.

– SIF var en stor overraskelse i 1. divisjon i år. Jeg er usikker på hvor mye vi faktisk behøver fra utsiden når du slår de to lagene sammen, sier Knutsen.

I tillegg endrer det seg selvsagt noe om en rykker opp. På samme tid tror styret at dette prosjektet er såpass attraktivt at ikke mange blir skremt vekk av usikkerheten om divisjon.

Navn kommer om tre uker

Tor Henrik Knutsen, som de siste årene har ledet Viking, ble nylig valgt som styreleder for den nye klubben. Årsmøtene har alt godkjent den felles satsingen – som kun går på elitedelen. Nestleder blir Rune Aksland og styret fylles opp av representanter fra begge klubber.

Nytt navn må godkjennes på ekstraordinære årsmøter i begge klubber.

Rent formelt spilles det videre på Vikings organisasjonsnummer. SIFs elitelag i 1. divisjon opphører og forbundet må finne et lag til å fylle det hullet.

– Planen er å lansere både navn og sponsorer om tre uker, sier Knutsen.

Mange av sponsorene er alt på plass, men man håper på et par store til. Litt på sikt er målet et budsjett på fem millioner kroner. Det blir noe mindre i starten.

Allerede nå er man ganske sikre på hva som blir navnet på den nye klubben. Tor Henrik Knutsen vil ikke ut med det allerede, men kan avsløre følgende.

– Det med navn er interessant. Vi er koblet opp mot forbundet når det kommer til de formelle kravene om navn. Geografi og idrett må komme tydelig fram. Viking får vi ikke bruke i et nytt klubbnavn. Det er overbrukt – så forslag som inneholder det kan parkeres. Vi har landet på noe vi mener er ganske «safe» – og som det har vært mange forslag på, forteller Knutsen.

Underveis i prosessen har den nye eliteklubben hatt dialog med både Oilers og Viking FK. Tankene om stordrift og samarbeid i den retningen har vært luftet, men det blir ikke noe av nå. Samtidig har man kunnet utveksle nyttige erfaringer.

– Det som også er interessant er engasjementet vi opplever for det nye prosjektet blant breddeklubbene. Du så det godt på tribunen onsdag med mange barn og ungdommer til stede. Vi skal få mange nye synergier ut av dette. Det var det vi håpte på, avslutter Knutsen.






Mer fra Dagsavisen