Handball

Liv i opprykksdrømmen: - Kampen vi måtte vinne

Viking HK har fortsatt alt i egne hender i forhold til å gi den nye sammenslåingsklubben med SIF og Viking en pangstart. Seieren i kvalifiseringen over Viking TIF var selve nøkkelen for Helgi Hildarson Høydal og co.

Stavanger — Forutsetningene før onsdagens andre kamp i opprykkskvalifiseringen til Viking var greie. De måtte helst vinne for å holde liv i drømmen om å komme videre til andre steg.

Laget tapte den første kampen mot Follo og hadde to poeng – som de dro med seg inn fra seriespillet som det beste av de tre lagene i kvalifiseringen. TIF Viking sto på sin side med tre poeng.

– Dette var to poeng som har veldig mye å si etter at vi mistet to poeng sist. Altavgjørende egentlig. Dette var kampen vi måtte vinne. Om vi ikke hadde gjort det ville vi ikke kunne avgjort det selv, sier Hildarson Høydal til RA.

Vinneren av gruppen på tre lag får møte taperen i tilsvarende kvalifisering i eliteserien om en plass der neste år.

Kan møte sin nye arbeidsgiver

Strekspilleren, som alt har signert for Kristiansand for kommende sesong, har ingen problemer med å motivere seg for kvalifisering for Viking.

– Etter fire år her er kjærligheten min for stor til å snakke om sånn. Jeg er jo nesten siddis nå! Samtidig ville jeg spille i Eliteserien igjen. Også med tanke på landslagsplassen min.

Viking-bautaen forteller at han kjente til den nye storsatsingen og sammenslåingen med Viking og SIF alt før valget ble tatt.

– Dere kan ende med å møte Kristiansand i en avgjørende kamp om plassen i eliteserien her?

– Akkurat det får tankene til å fly litt mer, sier han glisende.

Glad trener

Trener Scott Harrington, som også gir seg og forlater klubben før sammenslåingen, fikk seg en svært jevn kamp onsdag i Storhallen.

Lagene fulgte hverandre som skygger i 28 minutter. Så fikk Viking plutselig en luke på fire til navnebrødrene fra Bergen.

Det hjalp likevel lite. Den ledelsen skuslet de vekk på fire minutter etter pausen Da tok treneren grep.

– Jeg liker ikke å ta timeout etter fem minutter, men her følte jeg at jeg måtte gjøre noe. Det viste seg jo å være et godt grep, sier han.

Først i de siste ti minuttene dro Viking fra og avgjorde. Viktigheten av det var enorm.

– Dette var helt bestemt kampen vi måtte vinne. Det var forresten en fornøyelse å se hvordan vi droppet forventningspress og stress i dag. Det preget oss da vi tapte mot Follo sist.

Tenke mindre og spille mer var oppskriften. Det fungerte åpenbart denne gangen.

– Så var det også veldig gøy å se våre unge spillere ta ansvar i dag. Forskjellen til de mer etablerte har kanskje vært litt for stor tidvis, men i dag tok de ansvar. Det ga en bedre fordeling av spilletiden og hvile, sier Harrington – og drar fram Jonas Løge og Jesper Røisland.

Neste kamp i kvalifiseringen for Viking mot Follo onsdag. Før det skal Follo og TIF møtes. Vinner Follo der kan faktisk Viking avgjøre gruppen med seier onsdag.

Skjer det skal de opp mot det svakeste laget fra den tilsvarende trelagspuljen i eliteserien over to kamper for å avgjøre det hele.

Går de opp får den nye storsatsingen til SIF og Viking en potensiell pangstart.

Eliteserien gir åpenbart helt andre muligheter både kommersielt og sportslig.

---

FAKTA

Håndball, opprykkskvalifisering 1. divisjon

Viking HK-Viking TIF 36–30 (19–15)

Stavanger idrettshall, 507 tilskuere

Viking: Trygve-Johan Fresvik Jensen, Nicolai Bredemose Haugen – Chris Nicolai Petersen 2, Trym Hamre Johannessen 1, Tord Hansen Bleivik 1, Lars-Henrik Hygen 2, Vegard Sømme Dybdahl 1, Jonas Gunnarsson Djurhuus 6, Trondur Mikkelsen 6, Magnus Orri Axelsson, Andreas Hansen Oftedal 1, Helgi Hildarson Høydal 9, Jesper Røisland 4, Sindre Johanssessen, Jonas Løge 2.

Utvisninger: Viking 4x2 min. Viking TIF 5x2 min. To røde kort.

Toppscorer Viking TIF: Miguel Pereira 8 (2).

Dommere: Chris-André Hansen og Tom Martinsen.

---






Mer fra Dagsavisen