Handball

Bjørnsen var på full fart mot pers

Kristian Bjørnsen (33) var på full fart mot mulig scoringsrekord torsdag, men han ble tatt av banen og fikk hvile i stedet for å sette personlig rekord mot Polen.

Norge vant 42–31 og tok målrekorden i EM. Bjørnsen hadde scoret åtte ganger da Kevin M. Gulliksen ble sendt ut på banen.

Stavanger-mannens landslagspers er elleve scoringer fra noen år tilbake.

– Det var en bedre dag på jobben i dag enn tidligere. Det var mange gode prestasjoner. Polen er kanskje et av de antatt svakere lagene i denne gruppen, men vi tar med oss det positive fra denne kampen, sa Bjørnsen til NTB.

Fredag spiller Norge mot et koronaplaget tysk mannskap i en meget viktig kamp i hovedrunden. Det av lagene som eventuelt vinner, vil ta et godt steg mot en mulig semifinale.

Hva slags lag Tyskland stiller med, er uklart gitt deres store utfordringer når det gjelder koronasmitte. Tolv spillere har avgitt positiv prøve i løpet av de åtte siste dagene.

– Vi kjenner dem godt og de oss godt. Vi får prøve å bruke det til vår fordel. Uansett hva de stiller med, så har de et ekstremt godt lag. Det er en enorm bredde i tysk håndball, sa Bjørnsen.

Han har en rekke sesonger i tysk Bundesliga bak seg. Han spiller nå for Aalborg i Danmark.

Bjørnsen kan ha avgjort «kampen om venstrekanten» til sin fordel i dette mesterskapet. Han blir ikke lett å vrake for landslagssjef Christian Berge.

Bjørnsen er oppe på 8.-plassen på scoringslisten på landslaget gjennom alle tider med 578 fulltreffere.

Roger Kjendalen topper med 939 mål for Norge.








Mer fra Dagsavisen