Handball

Drømmestart for Sola i Europa: – Det er overraskende

Den første kampen for Sola i EHF European League endte med 32-39-seier borte mot Besancon Feminin.

Sola Håndballs debut i EHF European Leagues gruppespill ga seier mot det franske laget Besancon Feminin. Det ble en målrik kamp i det østlige Frankrike, og Steffen Stegaviks spådom om at laget var underdogs viste seg å ikke stemme. Gultrøyene fra Sola tok nemlig kontroll på kampen fra start til slutt.

– Det er overraskende, men veldig gledelig. Det er så sterkt! Det er en god prestasjon, spesielt angrepsmessig. Vi får mange på scoringslisten, og står bra i etablert forsvar. Jeg er misfornøyd med hjemløpene, men det er jevnt over en stor prestasjon at lille Sola skal slå nummer tre i fransk håndball. Det er utrolig sterkt, sier Sola-trener Stegavik til RA.

Mange på scoringslisten

Blant spillerne var det flere som sto fram. 39 mål kommer ikke av seg selv, og ni av scoringene kom fra Sola-profilen Camilla Herrem. For henne er det heller ikke uvant med internasjonale turneringer. Den norske landslagsveteranen viste nok en gang at hun holder det høyeste internasjonale nivået i seg.

Nå kan vi lukte på seier i denne gruppen.

—  Steffen Stormo Stegavik

Med én scoring mindre enn Herrem var det to Sola-spillere. Både linjespilleren Kaja Horst Haugseng og bakspilleren Kristina Sirum Novak leverte åtte mål i Europa-debuten.

– Kaja kommer inn og gjør en glimrende kamp. Det var ikke uventet, hun har vært strålende i hele år, sier Stegavik.

Det var åtte forskjellige målscorere for Sola. Akkurat det er noe som gleder treneren.

Målene kom heller ikke oftest fra posisjonen som tradisjonelt står for flest nettkjenninger i håndballsporten, nemlig venstre bak.

– Det er en lagscore.

Stegavik: – Lukte på seier

Nivået i den franske ligaen er høyt, og blant annet har Randaberg-jenta Malin Holta tidligere spilt i Frankrike.

Før kampen hadde Stegavik brukt mye tid på å sette seg inn i lørdagens motstander gjennom å se video av kamper. Ambisjonsnivået er nå hevet.

– Hvordan var nivået opp mot det du forventet?

– Det var godt, men vi var gode også. Nå kan vi lukte på seier i denne gruppen, for dette er stort, sier Sola-treneren.

Sola får testet seg

Gruppen er tøff, og allerede neste helg venter Motherson Mosonmagyarovari KC i Ungarn. Sola skulle egentlig åpnet Europa-eventyret mot HC Lokomotiva Zagreb på hjemmebane forrige helg, men grunnet koronasmitte hos motstanderne ble kampen flyttet til 29. januar. Dermed blir det tre kamper i EHF European League på to uker. I februar blir det nok et møte med de tre lagene i gruppen. Hjemmekampene må spilles i Stavanger Idrettshall for å oppfylle kravene til det europeiske håndballforbundet.

Mellom kampene mot utenlandsk motstand skal det også spilles Rema 1000-liga i Norge. Totalt blir det tolv kamper etter lørdagens kamp, og før 1. mars.

Først ut er Aker, som kommer til Åsenhallen onsdag.

– Nå skal vi nyte seieren, reise hjem og spille mot Aker. Det er der testen ligger, vi håper å være påskrudd onsdag. Nå får vi jobbe med hodene, sier Stegavik.

Serietoer Storhamar, som ligger på plassen foran Sola i Rema 1000-ligaen, vant sin kamp i EHF European League mot Lada 34–29.

---

Kampfakta

EHF European League kvinner, håndball.

Besancon-Sola 32–39 (16–22)

Palais des Sports Ghani Yalouz.

Dommere: Georgios Panayides og Marios Andreou fra Kypros

Utvisninger: Besancon 1 x 2 min., Sola 2 x 2 min.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Amalie Frøland, Johanna Fossum – Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 2, Kaja Horst Haugseng 8, Lene Kristiansen Tveiten, Frøydis Seierstad Wiik 3, Maja Magnussen 6, Kristiane Knutsen, Live Rushfeldt Deila 2, Kristina Sirum Novak 8, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen Furu, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 9.

---






Mer fra Dagsavisen