Handball

Dette har aldri skjedd med Camilla Herrem før

Camilla Herrem (35) ble sendt rett på tribunen da Sola tapte toppkampen mot Storhamar 30-27. Ektemann Steffen Stegavik flørtet også med samme kortfarge.

Sola — Litt ut i andre omgang kom landslagsveteranen altfor sent inn i en duell og ble sendt rett på tribunen med direkte rødt kort.

– Jeg tror aldri jeg har blitt utvist før. I alle fall aldri med et direkte rødt kort. Det var aller første gang, sier Herrem til RA.

Samtidig erkjenner hun også det åpenbare:

– Det var et helt greit rødt kort. Her er det bare å legge seg flat. Jeg kom inn i for stor fart.

Steffen Stegavik

Fra tribunen fikk hun se lagvenninnene tape med tre mål – selv om de avsluttet sterkt. Hun fikk også se at det nok ikke var veldig langt unna at hun fikk selskap der av ektemann og trener Steffen Stegavik. Han hadde gult kort fra første omgang og raste mot dommerne på sidelinjen ikke så lenge etter konens utvisning. Men det var ikke det han var forbannet over.

– Situasjonen hvor en Storhamar spiller skjøt rett i ansiktet på vår keeper Johanna Fossum burde også kvalifisert til rødt kort, sier Stegavik.

Han la ikke skjul på at han var litt skuffet over noen av avgjørelsene fra et dommerpar som også dømmer internasjonalt. Samtidig var han klar i talen på at dette ikke var grunnen for tapet i den viktige toppduellen.

Live Rushfeldt Deila

Camilla Herrem har forståelse for at det kokte litt i hodet på mannen. Det er heller ikke helt unormalt.

– Jeg skjønner hvorfor Steffen ble så sint. Samtidig er det bare fint at han engasjerer seg. Håndball er følelser.

Raknet etter god start

Det var nerve i toppduellen mellom nummer to og tre på tabellen i eliteserien for kvinner onsdag. Etter en meget god start, og 6-1-ledelse tidlig, kollapset Sola nærmest. I en lang periode var avslutningene under enhver kritikk. Ut over i kampen var Storhamar oppe på en stor luke. Så skjerpet hjemmelaget seg voldsomt på slutten. Trener Stegavik eksperimenterte for første gang med å ta ut egen keeper i angrep. Samtidig satt forsvaret mye bedre og keeper Johanna Fossum kom inn fra benken og stengte målet.

– Vi slapp kun inn fem mål de siste 18 minuttene. Det er sterkt og noe å ta med oss, sier treneren.

Johanna Fossum

Både han og Herrem er glade for at laget tok seg selv i nakken. Det er viktig for selvtilliten før møtet mot Zagreb i Europaligaen søndag. At det var såpass mye rot i toppduellen mener Stegavik ikke var uventet. Han hadde advart mot at de skulle hatt en treningskamp etter den lange VM-pausen. Det fikk de ikke.

– Det var nesten mer flaks at vi startet så bra, mener han.

Selv om det ble tap mot Storhamar tror ikke Camilla Herrem at sjansen for å ta sølv er kjørt. Siste del av kampen hjalp også på troen på at det kan være mulig.

Nå skifter likevel tankene fort over på spill i Europa. Hjemme hos ekteparet Stegavik/Herrem var planen å glemme tapet onsdag så raskt som mulig.

– Så raskt guttungen har sovnet har jeg tre kamper med Zagreb jeg skal se, sier Stegavik.

Knutsen signerte ny avtale

Ut over den gode avslutningen og starten onsdag var også pausen (!) god for Sola. Da signerte nemlig den langtidsskadde spillefordeleren Kristiane Knutsen en ny toårig avtale med klubben i midtsirkelen. Dermed følger hun etter spillere som Kristina Novak og Angunn Gudmestad som nylig har forlenget.

– Alle signeringer er viktige ettersom kontinuitet er nøkkelen for å ta nye steg. Veldig positivt, sier treneren.

Kristiane Knutsen

En som ikke har signert er keeper Tonje Haug Lerstad. Hun forlater Sola etter sesongen for å bli proff i Frankrike. Dermed må klubben på keeperjakt. Der er de kommet et godt stykke på vei allerede.

– Vi er faktisk i dialog med en konkret keeper, sier daglig leder Svein Gaute Hølestøl.

Dermed kan Sola fort få på plass en ny sisteskanse ganske så raskt.

– Det hadde gitt ro og er også veldig greit om vi får til, sier Hølestøl.

---

Håndball, Eliteserien kvinner

Sola-Storhamar 27–30 (13–16)

Åsenhallen, 50 tilskuere

Sola: Tonje Haug Lerstad, Johanna Fossum – Guro Berland Husebø 3, Emilie Kindervaag, Angunn Gudmestad 2, Kaja Horst Haugseng 3, Lene Kristiansen Tveiten, Frøydis Seierstad Wiik 4, Maja Magnussen 2, Live Rushfeldt Deila 1 (1), Kristina Sirum Novak 5, Martha Barka, Stine Mellemstrand Bore, Pia Tomine Gundersen Furu 1, Hege Holgersen Danielsen 5, Camilla Herre, 1.

Toppscorer Storhamar: Jeanett Egebakken Kristiansen 6 og Emilie Margrethe Hovden 6 (2).

Utvisninger: Sola 1x2 min. Storhamar 4x2 min.

Rødt kort: Camilla Herrem, Sola.

Dommere: Eskill Ahn Braseth og Leif André Sundet.