Handball

Derfor velger keeperen å forlate Sola

Tonje Haug Lerstad (25) velger å fortsette sin karrieren med spill i Frankrike. Det er nå bekreftet.

Sola — Som RA først meldte mandag formiddag er det nå klart at keeperen blir utenlandsproff etter denne sesongen. Det bekrefter Sola på sitt nettsted tirsdag.

Det skal være ESBF Besançon, som Sola skal møte i Europaligaen nå som er klubben, men det vil verken Haug Lerstad eller Sola bekrefte foreløpig.

Spilleren, som har vært meget god denne sesongen, hadde en klausul i sin avtale med Sola som åpnet for en gratisovergang til utlandet etter inneværende sesong.

– Dette blir veldig spennende, sier Haug Lerstad til RA.

Hun bekrefter at hun nå tar steget fra å være deltidsspiller til å kunne leve av håndballen. Samtidig var det også mye annet som trigget henne til å forlate et spennende prosjekt i Sola alt etter ett år.

– Jeg har alltid ønsket meg ut av Norge, men timingen har ikke vært så god før. Nå er den det. Det er på tide for min del. Jeg føler meg i god form og gleder meg til et nytt nivå og en ny kultur. Så gleder jeg meg til å lære fransk. Dette er et eventyr. Nå slipper jeg å angre på at jeg ikke prøvde.

Takker Sola

Hun er samtidig klar i talen på at hun er takknemlig overfor Sola – selv om hun hadde en klausul.

– Uten Sola ville jeg ikke fått denne muligheten.

Jeg har alltid ønsket meg ut av Norge, men timingen har ikke vært god før.

—  Tonje Haug Lerstad

– Er landslaget også et tema her med et par aldrende keepere?

– Tidligere var det noe jeg tenkte på. Nå spiller jeg bare håndball og har det kult på veien.

Haug Lerstad har tidligere spilt både i Byåsen, Molde og Storhamar. Hun kom til Sola foran denne sesongen – og har vært en svært viktig brikke for å følge opp klubbens formidable suksess under Steffen Stegavik.

Stegavik må på keeperjakt

Treneren innrømmer at han ble tatt litt på sengen av dette.

– Vi visste selvsagt at hun kunne forsvinne og at hun hadde et mål om å komme seg ut. Samtidig hadde vi håpet at det først ville skje etter to år her. Dette er den andre spilleren vi sender til en god klubb i utlandet på kort tid, sier Stegavik – og sikter til Malin Holta.

Han ser også på det som en god ting. Mange spillere ser Sola som en plattform for å ta et skritt videre til de største klubbene. Han tror at det kan være bra at disse har lyktes med å ta de stegene i sort og gult.

Det kan øke klubbens attraktivitet i forhold til få tak i andre gode spillere i samme situasjon.

– Nå må dere ut for å finne ny keeper?

– Dette er helt ferskt, men ja. Vi er alt i gang med å sondere litt. Vi har to andre gode keepere her, men jeg har alltid vært klar på at vi skal ha tre.

Sola møter for øvrig Storhamar til en svært viktig seriekamp onsdag kveld. TV-kampen er et møte mellom nummer tre og nummer to på tabellen. Lagene ligger helt likt. Kun målforskjell skiller.






Mer fra Dagsavisen