Handball

Flyr mot Europa-gruppespill

Søndag gikk den første av to Sola-kamper mot russiske Astrakhanochka Astrakhan av stabelen. Oppgjøret ga et solid utgangspunkt før returkampen i Russland.

Sola — (Sola-Astrakhanochka Astrakhan 36–25)

Solas store stjerne, Camilla Herrem, storkoste seg på parketten søndag. Den nylig VM-uttatte kantspilleren viste de frammøtte sin verdenskjente «trick» flere ganger. Nå gleder hun seg til returkampen.

– Det er gøy å spille om dagen. Så er det noe annet å spille på bortebane, men vi må gjøre det samme. Vi sto godt i forsvar og utnyttet tempoet vårt, sier Herrem til RA.

I den første omgangen kom hun til fem avslutninger. Alle endte i nettet. I den andre bommet hun én gang, men ni scoringer på ti forsøk er likevel pene tall. Kampens toppscorer irriterte seg over bommen, og ser for seg en tøffere kamp på bortebane.

– Det er grei personlig uttelling, men likevel plagsomt å bomme. Nå gjelder det å ikke slippe oss ned i returkampen. Vi må glemme at vi har elleve scoringer å gå på, sier Solas nummer 77.

Hun legger til at lagkamerat og keeper, Tonje Haug Lerstad, var en viktig faktor for seieren hjemme. Keeperen ble kåret til lagets beste.

«Vi skal klare dette»

Herrem presiserer at det vil være en enorm skuffelse å ryke nå, men at laget er helt avhengige av samme tenning som i hjemmekampen for å kvalifisere seg til gruppespillet.

Solas trener, Steffen Stegavik, er enig med toppscoreren om at skuffelsen vil være stor om dette ryker. Han var fornøyd med utgangspunktet laget skaffet seg i det første oppgjøret. Til tross for det sto han etter kampen med en følelse av at laget burde hatt et ende større forsprang.

– Det er selvfølgelig deilig å slå dette laget med elleve mål i Europa-cupen. Likevel mener jeg det kunne vært 15, om vi hadde holdt trykket oppe helt inn. Luken var vel 13 på det meste, men jeg er godt fornøyd altså, vi skal klare dette, slår Stegavik fast.

Verdens beste

Treneren, som også er Herrems ektemann, var godt fornøyd med konens levering. Likevel understreker han at det er dette som forventes av landslagsspilleren.

– Tallene er stabile, og overrasker meg ikke. Vi er heldige i Sola, som har verdens beste venstrekant. Det er egentlig helt sykt på at av de sju plassene på banen, kan vi plassere en av verdens absolutt beste spillere, erkjenner Stegavik.

Returkampen spilles søndag klokken 11.00.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

EHF cup, håndball.

Sola-Astrakhanochka Astrakhan 36–25 (18–11)

Åsenhallen, 500 tilskuere.

Utvisninger: 3 x 2 min. Sola, 2 x 2 min. Astrakhanochka Astrakhan.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Carmen Friisenfeldt, Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 3, Kaja Horst Haugseng 3, Frøydis Seierstad Wiik 3, Johanna Fossum, Maja Magnussen 5, Amalie Frøland 2, Live Rushfeldt Deila 4, Kristina Sirum Novak 3, Marta Barka, Pia Tomine Gundersen 1, Hege Holgersen Danielsen 3, Camilla Herrem 9.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: