Handball

- Bra at man har den følelsen ennå

Camilla Herrem (35) ble ikke helt uventet tatt ut til VM i Spania tirsdag. Likevel var hun spent før uttaket.

Sportslig sett er det lite å si på det hun har levert både på klubblag og landslag. Likevel har Norge en høy snittalder og mange veteraner. På et eller annet tidspunkt kommer et veiskille og for Marit Malm Frafjord gjorde det det denne gangen. Selv om strekveteranen ville spille VM ble hun ofret ettersom hun har gjort klart at hun skal legge opp etter sesongen.

– Nå fikk jeg vite at jeg skulle med til VM litt før siden jeg skulle være med på pressekonferansen. Thorir sendte meg en melding sist uke, sier Herrem.

Hun innrømmer likevel at hun var spent. Det er hun alltid før uttakene.

– Jeg syns det er gøy og tenker at det er bra at man har den følelsen. Da betyr det også mye. Så drøyer forbundet ofte for lenge, sier en lattermild Herrem til NTB.

Hun er klar på at de ikke behøver til å vente på sent på kvelden dagen før uttak. Det har skjedd noen ganger.

At så mange veteraner fortsatt henger med er også en drivkraft for henne.

– Det er gøy at så mange er med ennå. Vi har hatt samme gjeng i mange år og det er en grunn for at snittalderen er hva den er. Bra at alle har lyst og er motiverte. Jeg syns det er kult å ha samme lag i så mange år. Og beundringsverdig.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok for øvrig Emilie Hegh Arntzen tilbake i troppen etter at bakspilleren ble vraket til sist mesterskap. Hun har vært solid i Bucuresti i år.

---

FAKTA

Troppen til VM i Spania i desember:

Målvakter: Silje Solberg (Györ), Katrine Lunde (Vipers). Reserve: Rikke Granlund (Chambray Touraine).

Bakspillere: Henny Ella Reistad (Esbjerg), Emilie Hegh Arntzen (Bucuresti), Veronica Egebakken Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Nora Mørk (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Högdahl (Viborg), Kristine Breistøl (Esbjerg).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg). Reserve: Emilie Hovden (Storhamar).

Strekspillere: Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (Esbjerg), Maren Aardahl (Odense).

---






Mer fra Dagsavisen