Handball

Stegavik etter bittert tap: – Klubbene kan ikke sammenlignes

Sola-treneren Steffen Stegavik er klar på hva som skal til, for å nærme seg flaggskipet, Vipers Kristiansand.

Stavanger / Sola — Vipers Kristiansand arvet mange landslagsspillere, da Larvik HK ga fra seg tronen noen år tilbake. Den rosa gullfavoritten fra Sørlandet, besøkte søndag kveld Åsenhallen på Sola.

Etter en målfattig åpning på kampen, ledet Vipers med tre mål ti minutter ut i kampen. Da tok Sola-trener Steffen Stegavik timeout. Etter det løsnet det, og til pause sto det 12–12.

I den andre halvdelen jobbet de gulkledde godt. Med kun halvannet minutt igjen av kampen, utlignet Sola til 23–23. Seks sekunder før slutt sendte landslagsspiller Nora Mørk de rosa i ledelsen, og igjen la Stegavik ned det grønne kortet. Trampeklapp fra en fullsatt hall, ga hjemmelaget energi, men Kristiansand-laget ble likevel et knepp for sterke. Da signalet gikk for siste gang sto det 23–24 på tavlen. Sola-treneren hadde blandede følelser etter kampslutt.

– Akkurat nå er det fryktelig bittert. Samtidig skal vi ta med oss at vi er sekunder fra å ta en skikkelig skalp. Det er bra at det gjør så vondt å tape for et slikt lag, egentlig, sier Stegavik til RA.

-Er det blitt slik at man må si seg fornøyd med hederlige tap for Vipers?

– Nei, jeg vil ikke være det. Man skal aldri være fornøyd med tap. Det er små marginer i dag, men det er også slik at de beste lagene har flyten i de avgjørende situasjonene, erkjenner treneren.

Ulike forutsetninger

Vipers’ økonomi, gjør at laget kan betale spillerne betraktelig mer enn Sola. Stegaviks lag er etter kampen mot storlaget på tredjeplass på tabellen. Han drømmer om lignende Vipers-tilstander i Åsenhallen.

– Forutsetningene kan ikke sammenlignes. Våre spillere jobber eller studerer ved siden av håndballen, det påvirker treningene og restitusjonen i stor grad. Det ville vært fantastisk å nærme oss Vipers’ hverdag i framtiden, slår han fast.

Stegavik presiserer at ressursene brukes enormt godt på Sola, og at det jobbes godt med å forbedre det økonomiske ytterligere. En annen faktor som i stor grad påvirker økonomien er tilskuertallene. Kampen mot Vipers var utsolgt, og stemningen sto i taket de siste minuttene.

– Å fylle hallen hver kamp, ville betydd mye. Det er utrolig synd at vi ikke får gitt dem noe tilbake i dag, i form av poeng, sier treneren.

Skryt av trenerkollegaen

Storlagets trener, Ole Gustav Gjekstad, lot seg imponere over hjemmelaget. Han er spent på framtiden for de gulkledde.

– Vi håper selvfølgelig å holde dem bak oss, men vi må levere for å klare det, sier Gjekstad.

Ole Gustav Gjekstad

Treneren, som fikk med seg et gult kort, ser nå på Sola som et naturlig topplag i Rema 1000-ligaen.

– Jeg ser utvilsomt på oss som et bedre lag enn Sola, men de kjemper og kjemper. Vi har en litt dårlig dag, og da er ikke forskjellen stor. Det så vi i dag, slår treneren fast.

Søndag kommer det russiske laget Astrakhanochka Astrakhan til Åsenhallen, for kvalifisering til EHF cup.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Rema 1000-ligaen, håndball.

Sola-Vipers 23–24 (12–12)

Åsenhallen, 1086 tilskuere.

Utvisninger: 2 x 2 min, Sola, 1 x 2 min, Vipers.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad, Kaja Horst Haugseng, Frøydis Seierstad Wiik, Johanna Fossum, Maja Magnussen, Amalie Frøland, Live Rushfeldt Deila, Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen Furu, Hege Holgersen Danielsen, Camilla Herrem

---






Mer fra Dagsavisen