Handball

Sola tok første stikk mot russerne

Det ble 37-33-seier til Sola-jentene mot det russiske laget Kuban i kvalifiseringen til europaligaen.

Da kampen var over slapp Sola-spillerne jubelen løs etter firemålsseieren mot russiske Kuban foran 680 tilskuere i Åsenhallen.

– Det var dritkult å spille denne kampen. Publikum var med på å gjøre det ekstra spesielt, sier keeper Tonje Haug Lerstad til RA.

Inngangen til kampen var av den sjeldne sorten. Sola tapte 23–20 mot bunnlaget Byåsen onsdag. Det var gultrøyenes første tap denne sesongen.

Haug Lerstad med andre forventninger

Mot Kuban stoppet Haug Lerstad 21 prosent av de russiske skuddene, og bidro i aller høyeste grad til seieren. Selv tar hun ikke mye av æren for den.

– Jeg hadde noen, men ikke nok.

Tonje Haug Lerstad

– Hvordan synes du det russiske laget var?

– Helt ærlig, jeg hadde forventet et annet type lag. Det var ikke så annerledes fra det vi møter til vanlig her hjemme i spillestil, sier Haug Lerstad.

I Camilla Herrems sykefravær steppet Maja Magnussen og Guro Husebø opp på hver sin ving, og sikret en helt nødvendig produksjon mot den sterke russiske motstanderen.

Sola åpnet kampen friskt, og var raskt i ledelsen. Selv om de holdt ledelsen lenge utover omgangen kom russerne stadig mer inn i kampen, og det ble vanskelige arbeidsvilkår for Sola i angrep. Med under ti minutter igjen av omgangen var Kuban i ledelsen for første gang, og til pause ledet gjestene med ett mål.

Stegavik: – Bismak

Andre omgang åpnet med et fyrverkeri for Sola. Gultrøyene var raske med å komme tilbake i føringen, og slik ble det. Gjestene fra Krasnodar klarte å hente inn to mål på slutten, slik det ble en firemålsseier for Sola i stedet for seks mål. Etter kampen var Sola-trener Steffen Stormo Stegavik frustrert.

– Det er en seier med bismak. Vi skulle hatt med oss seks mål til Russland. Det er vanskelig å være misfornøyd, men vi skulle hatt to til fire mål ekstra, sier Stegavik.

– Vi skulle hatt flere mål å gå på, sier keeper Haug Lerstad.

Sola-trener Stegavik bekymrer seg ikke for overgangen til norsk motstander onsdag. Da venter Fana i NM. Søndag er det avkast i Krasnodar mot Kuban. Der skal det avgjøres hvem som får avansement.

På tribunen var Jevgenij Trefilov. Den russiske trenerlegenden er ærespresident i Kuban.

Jevgenij Trefilov

---

EHF European League-kvalifisering, håndball.

Sola Håndball – Kuban 37–33 (12–13)

Åsenhallen, 680 tilskuere.

Sola: Tonje Haug Lerstad, Guro Berland Husebø 3, Emilie Kindervaag, Angunn Gudmestad 1, Kaja Horst Haugseng 1, Frøydis Seierstad Wiik 5, Johanna Fossum, Maja Magnussen 6, Amalie Frøland, Live Rushfeldt Deila 12, Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 7, Marta Barka, Pia Tomine Gundersen, Hege Holgersen Danielsen 2.

Toppscorer Kuban: Iana Savinova, åtte mål.

Utvisninger: Sola 3 x 2 min., Kuban 6 x 2 min. og rødt kort.