Handball

Sandnes vant derbyet mot SIF – sikret andreplassen bak Viking

Sandnes-klubben forble ubeseiret etter 26-34 mot Stavanger IF i Stavanger idrettshall søndag.

Stavanger — Etter en jevn åpning på kampen ble Sandnes stadig sterkere enn Stavanger. Til hvilen var det 15–15 i Stavanger idrettshall, men så kom gjestene fra Sandnes skikkelig i gang.

– Det var litt nesten i første omgang. Vi bommet på mye av det vi skapte framover, og hadde for lite intensitet. Det manglet også disiplin. For oss justerte det seg fint i andre omgang, sier Sandnes-trener Dalibor Sedjak til RA.

Sandnes HKs trener, Dalibor Sedjak.

Sandnes ubeseiret

Treneren er nå den eneste ubeseirede i håndballens 1. divisjon for herrer.

Med ti mål ble Emil Borg Rodahl Sandnes’ toppscorer i kampen. For SIF var det Morten Joakim Pedersen som fikk flest, med sine sju.

Selv om det åpnet jevnt endte avstanden mellom lagene ble til slutt på åtte mål. Det var ikke nok for Sandnes til å ta tabelltoppen, som Viking sikret seg etter 20–31 borte mot Charlottenlund. Blåtrøyene leder nå 1. divisjon. SIF er på sjetteplass, av divisjonens elleve lag. Det er en pulje på tre i toppen med seks poeng, fem lag med fire poeng og tre lag som ennå har null.

Opprykk?

Det har dermed vært en solid åpning på sesongen for lagene på Nord-Jæren. Likevel ønsker ikke Sandnes-trener Sedjak å snakke om opprykk ennå.

– Det er altfor tidlig. Vi er nødt å ta det kamp for kamp framover. Det er mye igjen å gå på, og ting må fungere, sier Sedjak.

Han mener også det var små justeringer som utgjorde forskjellen på laget i de to omgangene. Skal opprykk være en reell mulighet for Sandnes må spillet sannsynligvis være mer stabilt enn det var mot SIF søndag.

Likevel står ambisjonsnivået før sesongen fast.

– Vi skal være topp fire, og står fortsatt på det, sier treneren.

Mot slutten av kampen ble temperaturen høy. SIFs Ludwig Nils Håkan Engström fikk rødt kort, og måtte rett i garderoben.

I Trøndelag ble det to poeng for Viking, som dermed sikret en foreløpig tabelltopp. Jonas Gunnarsson Djurhuus ble kampens store spiller for Viking, og lagets toppscorer med seks mål. Scott Harringtons menn har tapt én kamp, og spilt én kamp mer enn Sandnes.

---

Kampfakta

1. divisjon, håndball.

Stavanger IF – Sandnes Håndball 26–34 (15–15)

Stavanger idrettshall.

Toppscorer SIF: Morten Joakim Pedersen, sju mål.

Toppscorer Sandnes: Emil Borg Rodahl, ti mål.

---






Mer fra Dagsavisen