Handball

Sikter høyt etter historisk sterk start

Aldri før har Maja Magnussen (24) og Sola fått en bedre start i eliteserien. Da er det også lov å skru opp forventningene et knepp.

I det som ble en skikkelig målfest mot bunnlaget Follo søndag vant Sola 42–32. Det var klubbens sjette strake seier i serien fra start – noe de aldri har vært i nærheten av å klare før. De 12 poengene betyr også at de ligger på sølvplass og er eneste lag uten poengtap sammen med Storhamar.

Banens beste søndag var kantspiller Maja Magnussen. Hun smilte stort etter åtte scoringer og offensiv oppvisning.

– Veldig gøy når det er sånn! Vi spilte godt i angrep og det er lett når du har gode medspillere som stadig setter deg opp, sa Magnussen til RA.

Går for ny medalje

Så fikk det heller være at forsvarsspillet var så som så. Spesielt i den første omgangen rant det inn for mange mål. Mot et sterkere lag kunne Sola sikkert blitt straffet hardere, men mot Follo ble det målfest.

Noen av problemet var også linjen dommerne la seg på. Kristina Novak fikk rødt kort allerede etter ti minutter for å gå inn i en duell med det man mente var strake armer. Follo fikk så en spiller utvist etter kvarteret for det samme.

– Vi ble litt usikre på linjen etter det. Her ble ting som ikke slås ned på normalt tatt mye strengere. Det kan ha spilt inn i at det ble så mange mål. Samtidig var linjen i det minste konsekvent i hele kampen, men den var nok annerledes enn hva vi er vant med, sier Magnussen.

Sola HK

I forrige sesong, som ble avkortet av pandemien, tok Sola det som var en historisk bronsemedalje i serien. Målet denne sesongen er i utgangspunktet topp fem, men Magnussen er ikke i tvil om at de like gjerne kan spisse det målet etter den kruttsterke starten. Hun ser ingen grunner for å ikke våge å sikte høyt.

– Klart vi går for ny medalje etter denne starten!

Hun er heller ikke helt avvisende til at det kan være mulig å utfordre om sølvet, men da må selvsagt ting klaffe. Nå kommer også kamper mot langt bedre motstandere enn hva klubben har møtt innledningsvis. Etter landslagspausen er Byåsen første motstander. Så er det Krasnodar i europacupen og Fana i NM-kvartfinale på menyen.

– Byåsen er min gamle klubb. Den må vi i alle fall vinne, slår trønderen fast.

Svakt forsvarsspill

Hun er ikke redd for at spill i Europa skal ta bort litt av konsentrasjonen i serien og tappe krefter.

– Nei! Det er jo sånne kamper som er kule å spille. Oppleve nye kulturer og spille kamp i Russland. Det har jeg vært med på og det var dødsgøy! Så er det enda mer moro med tilskuere tilbake.

Om Sola skal ha noe å stille opp med mot de aller beste må de uansett spille bedre i forsvar enn søndag. 74 mål i en kamp i kvinnenes eliteserie er mye.

– Det var to lag som ville løpe og en kamp hvor vi hadde 36 angrep i begge omgangene. Samtidig var hele den første omgangen svak defensivt. Vi kom oss noe etter pause, men det var ingen god defensiv kamp totalt sett. Heldigvis ordnet det seg greit siden vi hadde dagen offensivt, sier trener Steffen Stegavik.

Anne Malin Gjengedal Antonsen

Han fikk også spart flere av spillerne som skal ut med landslagene nå og gitt nok en debutant sjansen i eliteserien. 2005-modellen Anne Malin Gjengedal Antonsen har fått noen minutter i cupen før, men nå fikk talentet prøve seg i serien også de siste ti minuttene.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dette. Vi sikret oss to nye poeng – som vi absolutt skulle ha, avslutter Stegavik.

---

FAKTA:

Håndball, eliteserien kvinner

Sola-Follo 42–32 (23–18)

Åsenhallen, 514 tilskuere

Sola: Tonje Haug Lerstad, Amalie Frøland – Anne Malin Gjengedal Antonsen, Angunn Gudmestad 2, Kaja Horst Haugseng 3, Frøydis Seierstad Wiik 5, Maja Magnussen 8, Live Rushfeldt Deila 3, Karoline Jensen 2, Kristina Sirum Novak, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen Furu, Sanna Malene Johnsen Soland, Hege Holgersen Danielsen 6, Camilla Herrem 13 (4).

Toppscorer Follo: Katarina Karlsen Ugland 11 (6).

Utvisninger: Follo 3x2 min. Sola 2x2 min.

Røde kort: Kristina Sirum Novak, Sola. Maria Keiserås Haugen, Follo.

Dommere: Valton Hoxha og Jens Kolterud Førsund.