Handball

Sola med sin femte strake seier

Det virker så langt å være liten grunn for bekymring for at Sola skal ta et skritt bakover i år. Onsdag kveld klinte Kaja Horst Haugseng og co. til med nok en overbevisende seier.

Dermed holder bronselaget fra i fjor følge med både Vipers og Storhamar i toppen av kvinnenes eliteserie i håndball og er ubeseiret så lang. I noen minutter onsdag ledet de faktisk Eliteserien – før Storhamar hadde spilt ferdig sin kamp. Foruten de tre er Molde eneste lag uten tap.

Trener Steffen Stegavik er fornøyd med starten, men vi på ingen måte ta av.

– Det er et mål å havne topp fem. Da skal disse kampene vinnes. Tertnes er kanskje den vi hadde hatt råd til å tape av de fem første, sier han – og fortsetter:

– Dette er omtrent som det skal være med fulltallig tropp. Så trodde vi kanskje vi skulle få det tøffere med alle skadene vi har hatt, men de som har kommet inn har tatt steget. Det er gøy!

Aldri tvil

I onsdagens oppgjør mot Oppsal var det egentlig aldri stor tvil om hvor de to poengene skulle havne.

– De kom ut i 5–1 – som vi var forberedt på. Da fikk vi det kjapt i vårt spor og ledet hele kampen. Før pause rykket vi fra og det var aldri nære etter det. Kontrollert og deilig kamp! Vi bare trykket litt til når vi måtte, sier Stegavik.

Han erkjenner at det var litt sløvt siste ti minuttene – og at kanskje forsvarsspillet totalt kunne ha vært bedre.

– Men jeg er ikke typen til å kjefte og hyle når vi leder med ti mål med ti minutter igjen. Da er det lov å prøve ut ting og eksperimentere litt.

Sola skal nå møte Fjellhammer og Follo før landslagspausen. Sannsynligheten er absolutt til stede for at de vil åpne denne sesongen med sju strake og 14 poeng – før det drar seg mer til med oppgjør mot de andre topplagene.

Får fri

Nå skal vi først ta oss en god langhelg etter trening i morgen. Det kan være godt å slippe å se hverandre litt. Så går vi på med forberedelser til de to kampene fra mandag, sier treneren.

Landslagspausen kan også gi flere av de skadde hos Sola tid til restitusjon. Samtidig er noen på gang. Forsvarssjef Martha Barka er allerede tilbake fra ryggskade, men har restriksjoner på spilletid på 2x10 minutter.

– Men mot Oppsal spilte hun kun de første ti minuttene. Vi må ta det litt rolige her så hun ikke får andre skader. Hun gikk veldig lenge uten å spille kamp. Heldigvis er det en uke til neste kamp nå.

---

KAMPFAKTA:

Håndball, Eliteserien kvinner

Oppsal-Sola 29–34 (15–22)

Oppsal Arena, 150 tilskuere

Sola: Tonje Haug Lerstad, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 1, Kaja Horst Haugseng 7, Frøydis Seierstad Wiik 3, Maja Magnussen 3, Live Rushfeldt Deila 4 (1), Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 7, Martha Barka, Pia Tomine Gundersen Furu, Carmen Friisenfeldt, Hege Holgersen Danielsen 3, Camilla Herrem 6.

Toppscorer Oppsal: Lina Marie Jensen 8.

Utvisninger: Oppsal 5x2 min. Sola 1x2 min.

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør.

---






Mer fra Dagsavisen